≫ 

Amerika zamrzla Madurovu imovinu i proglasila ga diktatorom: Kuba uzvraća Vašingtonu da je "napao" narod Venecuele

Prema ovim sankcijama, američke firme i pojedinci ne smeju da posluju sa Madurom

  • 2

Nakon izbora za novu Ustavotvornu skupštinu, američka vlada okarakterisala je predsednika Venecuele Nikolasa Madura kao diktatora i zamrzla njegovu imovinu u SAD.

Maduro proglasio pobedu: Opozicija osporava rezultate izbora, ulične borbe se nastavljaju, Amerikanci poručili da su uz narod (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Prema ovim sankcijama, američke firme i pojedinci ne smeju da posluju sa Madurom. Najmanje 10 ljudi ubijeno je juče u vreme glasanja u nasilju širom zemlje.

Predsednik Maduro opisao je izbore, koji su održani juče, kao "glas za revoluciju".

Foto: Tanjug/AP

Nova Ustavotvorna skupština imaće ovlašćenje da menja Ustav i odluke usvojene u Kongresu, koji je pod kontrolom opozicije.

Maduro je izjavio da je ovo jedini način da se obnovi mir posle višemesečnih protesta i političke krize. Kritičari smatraju da on pokušava da učvrsti svoju vlast.

Foto: Tanjug/AP

Kubanske vlasti saopštile su da su SAD izvele međunarodni napad na Vladu Venecuele uz podršku generalnog sekretara Organizacije američkih država (OAD).

Nakon parlamentarnih izbora u Venecueli, SAD su proglasile predsednika Venecuele Nikolasa Madura za diktatora koji predstavlja opasnost po demokratiju Venecuele i uvele sankcije kojima se zamrzava sva njegova imovina koju bi mogao da ima u SAD.

Foto: Tanjug/AP

- Kuba saopštava da je došlo do početka dobro koordinirane međunarodne operacije u režiji Vašingtona uz podršku generalnog sekretara OAD Luisa Almagra, čiji je cilj da ućutka venecuelanski narod i ne prizna njegovu volju, da ga natera da se preda preko napada i ekonomskih sankcija - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kube.

Kubanske vlasti navode da su veoma dobro upoznate sa ovom „interventnom praksom“.

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo spoljnih poslova Kube naglasilo je da samo Venecuelanci imaju pravo da odlučuju kako da prevaziđu svoje probleme i odrede svoju budućnost.

- Dosta je mešanja, ilegalnih skupova i izdaje bolivarskog duha - dodalo je Ministarstvo.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Srna/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA