≫ 

Umalo horor u Ajfelovoj kuli: Muškarac sa nožem pokušao da uđe u toranj!

Veruje se da je delovao sam...

  • 0

Muškarac sa nožem pokušao je sinoć da uđe u Ajfelov toranj u Parizu, ali je brzom intervencijom policije savladan i uhapšen, a tamošnje vlasti nakon istrage su napad okarakterisali kao pokušaj terorizma.

Gori kula Tigar u Dubaiju: Još jedan požar u luksuznoj marini! (VIDEO)

Muškarac, koji je očigledno delovao sam, brzo je savladan i uhapšen i tom prilikom niko nije povređen, navodi se u saopštenju kompanije koja upravlja ovim tornjem, preneo je AFP.

Incident se dogodio u 23.30 časova noćas, pola sata nakon što Ajfelov toranj prestaje da pušta posetioce da uđu u toranj.

Nakon hapšenja, policija je proverila lice mesta i naredila oko 00:30 evakuaciju posetilaca, 15 minuta nakon što se Ajfelov toranj u normalnim okolnostima zatvara, dodaje se u saopštenju.

Incident je u početku je tretiran kao kriminalni prestup, ali je kasnije pokrenuta istraga označena kao antiteroristički slučaj zbog izjave koju je osumnjičeni dao policiji i njegove očigledne radikalizacije, rekao je neimenovani pravosudni izvor, prenosi Rojters.

Istovremeno, neimenovani izvor blizak istrazi rekao je za AFP da je muškarac, star oko 19 godina i sa istorijom psiholoških problema, rekao istražiteljima da je želeo da napadne vojnika, kao i da je bio u bliskom kontaktu sa nekim iz Islamske države ko ga je ohrabrio da to učini.

Mušakrac je nosio majicu pariskog fudbalskog tima Pari Sen-Žermen, a u vreme kada se dogodio incident svetla na tornju su bila u bojama tog fudbalskog tima.

U Francuskoj je vanredno stanje na snazi od novembra 2015, kada su izvedeni teroristički napadi u Parizu u kojima je poginulo 130 osoba.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA