≫ 

Nemojte NIKADA da stavljate noge na kontrolnu tablu automobila. Posledice mogu da budu STRAVIČNE (FOTO) (VIDEO)

Suvozači se tako često opuste, ali ih to može skupo koštati...

  • 3

Sigurno imate običaj da kada putujete podignete noge i odložite ih na instrument tablu. Ovo mnogi od nas rade, posebno kada nam predstoji dugačak put.

Vozači u Holandiji DESNOM RUKOM otvaraju vrata kada IZLAZE IZ KOLA - i vi ćete kada vidite koliko je to važno

Tako je i pre dve godine Odra Tatum iz Džordžije sa mužem bila na putovanju, i pritom se udoblo zavalila na sedište i podigla noge na kontrolnu tablu, zaboravivši da veže pojas.

Niotkuda se iznenada pojavio automobil sa kojim su se sudarili. Kako se odmah aktivirao vazdušni jastuk, balon je njeno stopalo maltene zalepio za njeno lice, slomivši tako ne samo stopalo nego i celu nogu.

- Maltene cela moja desna strana tela bila je slomljena, i to sve zbog moje nesmotrenosti. Da nisam držala nogu na tabli ispred sebe, ne bih morala da operacije niti fizikalnu terapiju i to su mi doktori jasno stavili do znanja - rekla je Odra.

Foto: Audra Tatum

Iako se dosta oporavila od ove nesreće ona stalno radi na podizanju svesti među ljudima da "niko ne želi život gde će zbog svoje glupe greške stalno imati bolove u nogama", kakve ona ima.

Međutim, Odra nije jedina. ista situacija desila se i Amerikanki Betani Benson, koja je zaspala na suvozačevom mestu kada je automobil, kojim je upravljao njen dečko otpozadi udario kamion. Taj događaj iz 2010. godine potpuno je promenio njen život. Da nisu imali vezane sigurnosne pojaseve sada ni ona, ni njen momak ne bi bili živi.

Betani je polomila jagodične kosti, nos, vilicu i noge. Do ovih povrede došlo jer su se prilikom sudara vazdušni jastuk otvorio i pri brzini od 300 kilometara na sat bukvalno lansirao joj kolena pravo u glavu. Osim toga dokotri su morali da joj uklone slezinu, mozak je počeo da krvari, slomila je osam kostiju u levoj nozi, a tri u desnoj.

Betani će do kraja života morati da uzima lekove protiv bolova, iako sada neme vidljive znake povreda. Osim što je morala da uči da govori i radi na motorici pokreta, ova devojka povremeno ima problem da kontroliše raspoloženje.

Kako bi sprečila da se još nekome desi nešto slično, ona je odlučila da javno progovori o svojoj nesreći i naizgled sitnom detalju, koji je mogao da je košta života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urs Zimmermann011

    9. avgust 2017 | 13:53

    To samo rade oni u Mercedesu sa Nemackim tablicama ....

  • jovana

    9. avgust 2017 | 15:18

    Pa onda Stanija i ostale sterlete nebi ni imali noge

  • jovana

    9. avgust 2017 | 15:18

    Pa onda Stanija i ostale sterlete nebi ni imali noge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA