Nasilje u Keniji posle izbora se nastavlja: Opozicija tvrdi da je ubijeno više od 100 ljudi, uključujući i decu (FOTO)

Izborna komisija u Keniji proglasila je da je dosadašnji predsednik Uhuru Kenijata pobednik izbora

  • 0

Kenijska opozicija optužila je danas snage bezbednosti da su ubile više od 100 ljudi, uključujući i decu, u sukobima koji su izbili posle izbora u toj zemlji.

Na ulicama u Keniji odzvanjaju pucnjevi i vriska: Nemiri nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora (FOTO)

Opoziciona koalicija NASA nije pružila nikakve dokaze o iznetoj tvrdnji, a Rojters je do sada potvrdio pogibiju 11 osoba.

Kenijska humanitarna organizacija Kenijska nacionalna komisija, u međuvremenu, je saopštila da je kenijska policija odgovorna za pogibiju 24 osobe, preneo je AP.

Oni navode da je 17 osoba poginulo u prestonici Najrobiju i da su broj poginulih saopštili na osnovu izjava članova porodica i članova lokalnih zajednica.

Lider opozicione koalicije NASA Džejms Orengo rekao je, na konferenciji za štampu, da je policija izazvala nasilje.

Prema rečima opozicionog lidera Džonsona Mutame, NASA se neće uplašiti i popustiti pod pritiskom.

Foto: Tanjug/AP

Post-izborno nasilje u Keniji se pogoršava, a policija je upotrebila suzavac na konvoj vozila sa zvaničnima opozicije, dok je u gradsku mrtvačnicu u Najrobiju, prestonici zemlje, dopremljeno devet tela sa ranama od vatrenog oružja, javlja AP.

Foto: Tanjug/AP

Tokom policijske operacije sprečavanja pljačke poginuo je još jedan muškarac, a jedna devojčica je izgubila život u Mataru u sporadičnoj pucnjavi policije, preneo je Rojters tvrdnje očevidaca.

Foto: Tanjug/AP

Izborna komisija u Keniji proglasila je da je dosadašnji predsednik Uhuru Kenijata pobednik izbora. Opozicija osporava zvanične rezultate tvrdeći da su izbori namešteni.

Foto: Tanjug/AP

Na osnovu 85 odsto izbrojanih glasova, Kenijata je osvojio 54,8 odsto glasova, a lider opozicije Raila Odinga 44,3 procenata, saopštila je izborna komisija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA