≫ 

Ukrali životinje iz zoološkog vrta kako bi imali šta da jedu: U Venecueli gladuju milioni ljudi

Policijski zvaničnik rekao je kako su dva ogrličasta pekarija, koji po izgledu liče na divlje svinje, ukradeni tokom vikenda iz zoološkog parka u Zuliji u gradu Makaraibo na granici s Kolumbijom

  • 1

Venecuelanske vlasti istražuju krađu životinja iz zoološkog vrta u zapadnoj saveznoj državi Zulia koje su verovatno ukradene kako bi bile pojedene, što je još jedan znak gladi u zemlji koja trpi hroničnu nestašicu hrane.

Rusija i Amerika u borbi za crno zlato Venecuele: Madurova zemlja pred raspadom, kome će pripasti njena nafta?

Policijski zvaničnik rekao je kako su dva ogrličasta pekarija, koji po izgledu liče na divlje svinje, ukradeni tokom vikenda iz zoološkog parka u Zuliji u gradu Makaraibo na granici s Kolumbijom.

- Pretpostavljamo da su ukradene s namerom da se pojedu - rekao je u utorak novinarima Luis Morales, zvaničnik policije u Zuliji.

Haotično propadanje socijalističkog gospodarskog modela Venecuele stvorilo je hronične nestašice hrane koje izazivaju neuhranjenost i nateralo je milione da traže hranu gde god mogu, među ostalim i u kantama i kontejnerima za smeće.

Nestašice ostavljaju zoološke vrtove bez dovoljno hrane da prehrane životinje pa je oko 50 životinja uginulo od gladi prošle godine u zoološkim vrtovima u Karakasu, prema jednom sindikalnom zvaničniku.

Vlada je izjavila da životinje nisu uginule od gladi rekavši kako su se prema njima odnosili kao "prema porodici".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    17. avgust 2017 | 10:03

    Socijalistički gospodarski model????? Tek na čistom srpskom jeziku hrvatskog dijalekta zar ne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA