SAD podržava mirovne pregovore kako bi Talibani dobili legitimitet

- Jasno nam je da Talibani neće pobediti na bojnom polju. Talibani nastoje da mirnim putem kroz pregovore okončaju rat - naveo je Tilerson u izjavi predsedniku Trampu u ponedeljak uveče

  • 1

Američki državni sekretar Reks Tilerson kaže da je SAD spremna da pomogne u mirovnim pregovorima između talibana i avganistanske vlade koji bi Talibanima omogućili politički legitimitet.

Pokolj u Avganistanu: Talibani i džihadisti izmasakrirali više od 50 CIVILA, među njima ima i dece!

- Naša nova strategija se razlikuje od prethodnih pristupa koji se zasnivaju na veštački zadatim rokovima. Jasno nam je da Talibani neće pobediti na bojnom polju. Talibani nastoje da mirnim putem kroz pregovore okončaju rat - naveo je Tilerson u izjavi predsedniku Trampu u ponedeljak uveče, prenosi RT.

- Spremni smo da podržimo mirovne pregovore između talibana i avganistanske vlade, bez preduslova - nastavio je sekretar države.

- Gledamo u međunarodne zajednicu i susedne avganistanske države, da nam se pridruže u podršci Avganistanu u mirovnim procesima. Pakistan je u velikoj meri patio od terorizma i može biti važan partner u našim zajedničkim ciljevima da se postigne mir i stabilnost u regionu - rekao je Tilerson.

Foto: Tanjug/AP

- Uzdamo se da će Pakistan sprovesti odlučnu akciju protiv vojnih grupa u Pakistanu koji su pretnja za region. Od vitalnog je značaja za američke interese da Pakistan i Avganistan ugase teroristička "svetilišta".

Indija je takođe važan partner i mi pozdravljamo njenu ulogu u pružanju podrške ekonomskoj i političkoj modernizaciji Avganistana.

(Telegraf.rs/Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pixy

    22. avgust 2017 | 08:19

    Pa oni kod amera nikad nisu ni izgubili legitimitet,do je njihov patent i jos sljaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA