Srpski narko-bos pao u Peruu: Kod sebe je imao drogu vrednu 1,8 miliona evra, upao u zasedu policije

Policija proverava da li je Pavlović bio narko-kurir koji je 2007. pokušao da prokrijumčari kilogram kokaina u stomaku da bi u Srbiji otplatio dugove

  • 4

Drago Pavlović zvani Pajo, srpski državljanin i narko-bos za kojim je bila raspisana crvena poternica Intepola zbog trgovine droge, uhapšen je zajedno sa trojicom svojih saradnika u petak uveče posle zasede u Peruu, a kod njih se u tom momentu nalazilo 47 kilograma kokaina.

Zverstva likvidiranog albanskog bosa: Jezive priče kako je brutalno mučio devojčice da bi ih prisilio na prostituciju

Pavlović je u vreme hapšenja nosio lažni pasoš na ime Vladimir Nikolić, a policija ga sumnjiči da je bio vođa kriminalne organizacije sa sedištem u Limi, piše "Alo". U njegovom stanu u Limi uhapšena je i njegova partnerka Hajdi Rohas iz Perua, koja se sumnjiči za otmice.

Policija je, prema pisanju medija iz Perua, mesecima bila za petama ovoj grupi. Hapšenje Pavlovića bilo je potpuno izvesno u petak uveče, kada su agenti presekli put trojici članova ove narko-grupe i oduzeli im automobil u kojem je bilo 47 kilograma kokaina, čija se vrednost procenjuje na oko 1,8 miliona evra.

Tokom ove operacije pohvatani su Karlos Augusto, bivši kapetan peruanske policije, njegov rođak Hektor Delgado i Ivan Mendoza. Posle pregleda gepeka automobila "ševroloet", koji je vozio Ivan Mendoza, policajci su pronašli tri kese od polipropilena u kojima je bilo 46 paketa droge spakovanih nalik na ciglu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis, MUP Srbije

Bivši policajac i njegov rođak bili su u automobilu "tojota", koji je bio Mendozina prethodnica, odnosno trebalo je da mu javlja da li na putu ima policije.

Bivši kapetan policije ​​i njegovi pratioci sumnjiče se za integrisanje u međunarodnu organizaciju za krijumčarenje droge, prenosi "Alo". Drugi automobil je u vlasništvu bivšeg kapetana policije i korišćen je isključivo za pratnju i obezbeđenje pošiljke. Prema podacima policije, ova organizacija je preuzimala drogu preko morske luke Kaljo na obali Tihog okeana. Zaplenjena droga je trebalo da bude isporučena u Evropu, gde je njena vrednost pet puta veća.

Foto: Tanjug/AP
Foto:AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Prema podacima policije, bivši policajac je bio glavna veza peruanskih narko-klanova sa Srbinom. Posle intenzivnog praćenja policija je na dan operacije prekinula isporuku droge. Neposredno posle hapšenja policija je saopštila da je Karlos Augusto otpušten iz policije zbog disciplinskih mera.

Policija proverava da li je Pavlović bio narko-kurir koji je 2007. pokušao da prokrijumčari kilogram kokaina u stomaku da bi u Srbiji otplatio dugove. Ima indicija da je reč o čoveku koji je godinama uspešno poslovao u Srbiji i nije imao kriminalnu prošlost, ali je zbog finansijskih problema pristao da iz Perua prenese drogu. On je u junu 2007. uhapšen na beogradskom aerodromu sa 70 ampula kokaina, koje su pronađene u njegovom stomaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ABVGDĐ

    22. avgust 2017 | 11:50

    Dok se drugi muce ti bi tako... Pacov odvratni

  • pirsing men

    22. avgust 2017 | 14:08

    Pao, pa kakve su im ulice u peru nebi me čudilo tamo bi se I tenk prevrnuo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA