Kim Džong Un je konačno počeo da poštuje Ameriku: Tramp ubeđen da njegova oštra retorika daje rezultate

Sa druge strane, Kim je posetio hemijski institut gde su ga izvestili o tipovima bojevih glava za interkontinentalne balističke rakete

  • 3

Severnokorejski lider Kim Džong Un "počinje da poštuje" Sjedinjene Američke Države, izjavio je američki predsednik Donald Tramp, iako je Pjongjang najavio planove za razvoj raketa i intenziviranje njihove proizvodnje.

Tramp je upravo pohvalio Kima zbog "mudre odluke": U suprotnom bi došlo do katastrofe!

Trampova konstatacija na skupu u Feniksu usledila je nekoliko sati pošto je državni sekretar Reks Tilerson rekao da bi razgovori sa Severnom Korejom o njenom nuklearnom programu bili mogući "u skorijoj budućnosti".

Američki predsednik ubeđen je da je njegova agresivna retorika prema Pjongjangu počela da daje rezultate, prenosi AFP.

- Neki ljudi su tvrdili da je (retorika) bila prejaka. Nije dovoljno jaka. Ali Kim Džong Un, poštujem činjenicu da počinje da nas poštuje. Poštujem tu činjenicu veoma mnogo. I možda, verovatno ne, ali možda nešto pozitivno može da se izrodi - rekao je on.

Sa druge strane, Kim je posetio hemijski institut gde su ga izvestili o tipovima bojevih glava za interkontinentalne balističke rakete.

On je takođe naredio proizvodnju raketnih motora na čvršće gorivo kako bi unapredio nuklearni i raketni program, prenela je agencija KCNA u saopštenju u kojem nije bilo uobičajenih oštrih pretnji na račun SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QoP

    23. avgust 2017 | 14:24

    Moze samo obrnuto da bude...

  • sos

    23. avgust 2017 | 14:59

    Americi prpa

  • Kinezofil

    23. avgust 2017 | 17:41

    Rekao bih da je obratno.Da je Kim svima stavio do znanja, da je jak a i da ga Kina stiti.Dovoljno da Amerika ne rizikuje poguban sukob.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA