≫ 

POSLEDNJA VEST: Severna Koreja ispalila raketu prema Japanu

"Neidentifikovani projektil" ispaljen je u utorak rano ujutru

  • 32

Severna Koreja ispalila je balističku raketu prema Japanu, koja se raspala na tri dela kod ostrva Hokaido i pala u Pacifik, javljaju strani mediji.

Severna Koreja ispalila tri balističke rakete

Japan je uputio upozorenje svojim građanima na severu zemlje da preduzmu mere predrostrožnosti.

Na Tviteru se odmah pojavilo dosta objava o lansiranju rakete, pa je jedna Japanka napisala da su umesto jutarnjeg alarma čuli sirenu koja upozorava na opasnost.

Pjongjang je ispalio raketu u utorak rano ujutru po lokalnom vremenu, prenosi Rojters.

Sistem za upozorenje japanske vlade J-Alert savetovao je stanovnicima te oblasti da preduzmu mere predostrožnosti, ali je televizija NHK javila da nema znakova oštećenja.

Japanska vojska nije pokušala da obori raketu, koja je preletela preko japanske teritorije oko 06.06 h po lokalnom vremenu.

Foto: AP/Tanjug

REAKCIJE

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da zaštiti japanski narod, nakon što je Severna Koreja ispalila raketu koja je preletela teritoriju te zemlje.

- Pružićemo maksimalan napor da čvrsto zaštitimo živote ljudi - rekao je Abe novinarima u kratkom obraćanju pri ulasku u svoju kancelariju na hitan sastanak sazvan zbog ispaljivanja rakete, preneo je Rojters.

Pentagon je potvrdio da je Severna Koreja ispalila raketu koja je preletela Japan, ali i naglasio da ona nije predstavljala pretnju po Severnu Ameriku.

Foto: AP/Tanjug

- Možemo da potvrdimo da je raketa, koju je ispalila Severna Koreja, preletela Japan - rekao je novinarima portparol Pentagona pukovnik Robert Mening.

On je dodao da američka vojska prikuplja dodatne informacije, preneo je Rojters.

- Komanda vazduhoplovne odbrane Severne Amerike utvrdila je da raketa, koju je ispalila Severna Koreja, nije predstavljala pretnju Severnoj Americi - rekao je Mening.

Južnokorejska vojska saopštila je da je Severna Koreja ispalila "neidentifikovani projektil u utorak rano ujutru iz regiona u blizini svoje prestonice Pjongjang u pravcu istoka ka moru kod svoje istočne obale".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lenjin

    29. avgust 2017 | 01:22

    Sta sad bi kauboji , gde je odgovor na provokaciju . Pokazite da ste sila i medju silama a ne samo na visestruko slabijima.... Jajare ....

  • DjodaNo1

    29. avgust 2017 | 01:42

    Ako ovo nije Americka podmetacina nista nije😉

  • Nikolas

    29. avgust 2017 | 00:27

    AMERI SVOJIM MANERVIMA IZAZIVAJU KINU PREKO SEVERNE KOREJE !!! PRVA ISPALJENA RAKETA AMERA NA KOREJU OZNACICE POCETAK NUKLEARNOG RATA !!! OVO JE POTVRDA DA PENTAGONOM VLADAJU SATANISTI KOJI ZELE VLADAVINU SATANE !!!!! GENERAL BESNI PAS JE COVEK ZLO !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA