Sprema se osveta Kimu: Južna Koreja i SAD spremaju brutalan odgovor na poslednji nuklearni test Severne Koreje

Južna Koreja će u septembru takođe održati jednostranu vežbu uz pomoć svojih aviona tipa F-15 K naoružanih projektilima Taurus

  • 7

Južna Koreja i SAD razgovaraju o raspoređivanju nosača aviona i strateških bombardera, javila je južnokorejska novinska agencija "Jonhap", navodeći kao izvor ministarstvo odbrane te zemlje.

Oni se ne plaše Kim Džong Una i ispalili su ovo čudo: Južna Koreja lansirala balističku raketu! (VIDEO)

Agencija je dodala da je Seul dao "indikacije" da Pjongjang priprema lansiranje balističkih raketa, prenosi RT.

Nuklearni nosač aviona, strateški bombarder i "druga moćna imovina" mogu da budu raspoređeni na Korejskom poluostrvu kao odgovor na poslednji nuklearni test Severne Koreje, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Seula.

Južna Koreja će u septembru takođe održati jednostranu vežbu uz pomoć svojih aviona tipa F-15 K naoružanih projektilima Taurus, saoštilo je ministarstvo odbrane u svom izveštaju odboru Narodne skupštine u Seulu.

Ministarstvo odbrane je izjavilo da planira izgradnju dodatnih postrojenja američkog protivraketnog sistema odbrane na aerodromu ministarstva odbrane, koji ima za cilj da ispaljuje balističke rakete kratkih i srednjih dometa.

Seul će instalirati još četiri dodatne THAAD rakete, saopštilo je ministarstvo odbrane, prenosi RT.

U nedelju su severnokorejski državni mediji izvestili da je Pjongjang uspešno testirao hidrogensku bombu koja može da se montira na interkontinentalu balističku raketu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WW3

    4. septembar 2017 | 09:48

    Biće jako interesantno gledat kako jedan Tramp čisti komunizam i dikataturu iz S.Koreje a da to Putin,Rusija i Kina gledaju ali bolje i ww3 nego da se sedi i gleda kao genocid 90ih u Jugoslaviju kao kad Putin uze Krim i šta treba još da se čeka da ovaj Kim pogodi nekoga?

  • 🔫TT

    4. septembar 2017 | 10:16

    Naložio ih kim

  • BIA

    4. septembar 2017 | 11:23

    Srbija, Rusija, Grcka, Kina, Severna Koreja, Alzir- braca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA