Putinovo upozorenje Americi o većim žrtvama: Ako SAD daju oružje Ukrajini, to će pokrenuti sukobe!

- Isporuka oružja u zonu sukoba samo može da pogorša situaciju i ugrozi mirovne napore - odgovorio je Putin

  • 5

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi bilo koja odluka SAD da snabdeva oružjem Ukrajinu podstakla sukobe u istočnoj Ukrajini i možda navela proruske snage da prošire delovanje.

On nije moja mlada, ja nisam njegov mladoženja: Pitali su Putina da iskritikuje Trampa i dobili su jasan odgovor (VIDEO)

Američki sekretar odbrane Džejms Matis najavio je tokom posete Kijevu prošlog meseca, da oni razmatraju opciju o isporuci oružja Ukrajini, na koju je bivši predsednik SAD Barak Obama stavio veto.

- Isporuka oružja u zonu sukoba samo može da pogorša situaciju i ugrozi mirovne napore - odgovorio je Putin na pitanje šta misli o mogućnosti da SAD isporuči oružje Ukrajini, a koje mu je postavljeno nakon BRIKS samita u Kini.

- Kome će Vašington dati ili prodati oružje je njegova stvar, mada ja upozoravam da sam protiv toga, jer oružje neće promeniti situaciju u Ukrajini, ali može biti uzrok većih žrtava -  naglasio je Putin i dodao da bi proruske snage to mogle da shvate kao pretnju i da odgovore na provokaciju, preneo je Rojters.

Za tri godine sukoba u Ukrajini poginulo je više od 10.000 ljudi. Kijev optužuje Moskvu da na tu teritoriju šalje trupe i teško naoružanje, što Rusija negira.

Putin je takođe dodao da je Rusija nameravala da Ujedinjenim nacijama predloži da njene mirovne snage pomognu i nadgledaju prekid vatre između zaraćenih strana.

"Tako nešto bi zaista pomoglo rešavanju problema u istočnoj Ukrajini, ali bi tome moralo da prethodi još mnogo toga", rekao je Putin.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    5. septembar 2017 | 14:26

    Smrdišenko se igra sudbinom , zbog onog žutog koji će uživati u sukobu dva bratska, slovenska naroda.

  • djordje

    5. septembar 2017 | 17:51

    Licemer si ti i tvoji ameri koji su zlo ove planete, a tebi savetujem da se tamo preselis jer u Srbiji nema mesta takvim poltronima kao ti.

  • bobi

    5. septembar 2017 | 14:12

    A Ameri mnoooogo brinu koliko ce tu biti zrtava....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA