≫ 

Vetar od 300 km/h ruši sve pred sobom, najjače udari se tek očekuju: "Katastrofalni" uragan Irma stigao do Kariba (FOTO)

Irma donosi udare vetra maksimalne brzine od 295 kilometara na sat

  • 16

Uragan Irma stigao je do severoistočnog dela Kariba, a tokom današnjeg dana ova oluja kategorije 5 trebalo bi da pređe i preko drugih karipskih ostrva, objavio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

"Bože, pomozi nam, ova oluja je čudovište": Dok se uragan Irma munjevito približava SAD, Amerikanci mole za pomoć na Fejsbuku! (VIDEO)

Navodi se da se "potencijalno katastrofalni" uragan nalazi na 75 kilometara istočno i jugoistočno od ostrva Barbuda i da donosi vetrove maksimalne brzine od 295 kilometara na čas.

Irma je izazvala prekid telefonskih veza, a predviđa se da bi za vikend mogao da pogodi i američku saveznu državu Floridu.

Foto: AP/Tanjug

Uragan je na susedno ostrvo Antigvu doneo obilne kiše i snažne vetrove koji u vazduh dižu i razvejavaju šut, dok su ljudi okupljeni u domovima i vladinim skloništima.

Zvaničnici su u saopštenju upozorili stanovništvo da se skloni od "uništenja" koje donosi Irma, preneo je AP.

"Njujork tajms" navodi da bi Irma mogla da izazove veliko uništenje u Portoriku, američkoj teritoriji u Karibima na kojoj živi 3,4 miliona ljudi, na obližnjim ostrvima Hispaniola - koje dele Dominikanska Republika i Haiti, Antigva, Sent Kits i Nevis, kao i Američkim devičanskim ostrvima, a ugrožena je i Kuba.

Foto: AP/Tanjug

NHC je objavio takođe da bi u Meksičkom zalivu u narednih nekoliko dana mogao da nastane novi uragan na 155 kilometara istočno od Tampika u Meksiku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anja

    6. septembar 2017 | 09:59

    Ja ne znam sta ova Amerika radi, umesto da brine o svojoj zemlji i da pomogne tom jadnom narodu, oni brinu kako siptare da obezvede oruzjem i da bombarduju Srbiju.

  • Micko

    6. septembar 2017 | 09:57

    Dragi Bog sve vidi i vraca, ono sto oni cine drugima, ali nazalost uvek nevini ispastaju...

  • Vlada

    6. septembar 2017 | 09:57

    Zasto u njujort u belu kucu ne ode nego karibi gde je sirotinja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA