≫ 

Najjači zemljotres u poslednjih 100 godina već pokrenuo cunami u Meksiku!

Talasi su za sada visine 0,7 metara

  • 1

Zemljotres koji je jutros pogodio Meksiko već je pokrenuo cunami, na koji su vlasti i upozorile posle potresa.

Dva razorna zemljotresa, jedan za drugim, pogodili Meksiko (VIDEO)

Pacifički centar za upozoravanja na cunami navodi da je zemljotres izazvao cunami, a talasi su za sada visine 0,7 metara.

Razoran zemljotres jačine 8 stepeni po Rihteru potresao je jutros Meksiko. Nedugo nakon prvog zemljotresa usledio je novi udar, jačine 6.1 stepeni.

Inače, predsednik te zemlje Enrike Penja Nijeto izjavio je da je to "najjači zemljotres" u toj zemlji u poslednjih 100 godina.

Geološki topografski institut SAD javio je da je zemljotres bio jačine 8,1 stepeni Rihterove skale, ali predsednik tvrdi da je bio 8,2 stepena Rihterove skale, što ga čini najvećim u poslednjih 100 godina u Meksiku.

Nijeto je rekao da je bio veći od zemljotresa koji je Meksiko pogodio 1985. godine, kada je više hiljada ljudi stradala u četiri meksičke zemlje, preneo je AP.

On je dodao da je usledilo 62 potresa i upozorio da postoji mogućnost da bi jedan, jačine 7,2 stepena Rihterove skale, mogao da pogodi tu zemlju u narednih 24 sata.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA