Amerika želi da započne Treći svetski rat zbog BIZNISA: Evo kako će doći do para krvavom borbom (VIDEO)

Ironičim tonom novinarka skreće pažnju na to kako američki mediji izveštavaju o Severnoj Koreji

  • 46

Američka novinarka Anisa Naouai, koja radi kao prezenter za "In the Now" na RT America, u svom najnovijem snimku oštro kritikuje svoju zemlju zbog rastućih tenizija u vezi sa Severnom Korejom. Ona podrobno objašnjava zašto se Amerika ponaša tako agresivno i koji je pravi razlog zašto im je rat potreban.

HOĆE LI BITI RATA? Da li Amerika sme da napadne Kima i kako bi izgledalo da borba ipak otpočne?

Američka novinarka protiv NATO: Nikada nisu kažnjeni za ubistva dece i 15 tona osiromašenog uranijuma, Srbi čekaju pravdu 18 godina (VIDEO)

- Dva "čudaka" sa ludim frizurama će započeti Treći svetski rat - rekla je ona.

Rat prema njenom mišljenju nikada nije zabavan, i ono što svima u ovom trenutku najmanje treba jesu rakete koje lete od jedne zemlje do druge, što će proizvesti pravu geopolitičku katastrofu.

Novinarka analizira šta to SAD radi kako bi do rata sa Severnom Korejom došlo.

Foto: Tanjug/AP

Ona podseća da vlasti u Pjonjangu nerviraju vojne vežbe koje SAD ima sa vojskom Južne Koreje i njihovo prisustvo na ostrvu Guam gde imaju svoju vojnu bazu.

Naglašava da su diplomate spremne za sukob ako je suditi prema izjavama američke ambasadorke u UN Niki Hejli koja je izjavila da se čini da Kim Džong Un prosto moli SAD da pokrene rat.

Za mogući rat je spremna i američka vojska, jer je Džejms Matis, ministar odbrane istakao da imaju mnogo opcija koje im stoje na raspolaganju kada je u pitanju Severna Koreja.

Ironičim tonom novinarka skreće pažnju na to kako američki mediji izveštavaju o Severnoj Koreji.

Foto: Tanjug/AP

Umesto da koriste blažu retoriku i da izbegnu rat po svaku cenu, kao što radi Južna Koreja, koja bi pre da pregovara sa Severom, Amerika poziva na uništenje ove zemlje i njenog lidera pre nego što "bude kasno".

Oštro je kritikovala i stav Donalda Trampa koji je kategorički odbio da razgovara sa Severnom Korejom i da reši problem, pa umesto toga sve svoje stavove iznosi preko Tvitera.

Tramp je istakao da Amerika pregovara sa Severnom Korejom 25 godina, da uzalud troši svoj novac na to i da razgovor više nije rešenje.

Foto: Tanjug/AP

Takođe je zapretio da će prekinuti trgovinske odnose sa svakom zemljom koja posluje sa Severnom Korejom, na šta je novinarka istakla da Americi samo još fali trgovinski rat sa moćnom Kinom.

Upozorava sve da se sada na svakom koraku mogu čuti mišljenja raznih analitičara koji ističu zašto je Americi potreban rat, a ako takve situacije nema onda ističu da treba biti spreman da neko započne rat sa SAD.

Za kraj ona zaključuju da se čitava ova histerija oko Severne Koreje podigla kako bi se sakrio samo jedan pravi razlog zašto je Americi potreban rat.

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

- Amerika želi rat jer on donosi novac. Ne zbog zaštite, slobode, demokratije i bezbednosti, već samo zbog što više keša - ističe ona.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Main Stage

    10. septembar 2017 | 19:56

    Oni da smeju,pokrenuli bi ga odavno da S.Koreja nema to sto ima.Oni sada laju zato sto su besni i nemocni da urade nista protiv tako male zemlje koja ima nuklearno oruzje.S.Koreja je spremna za novi rat jos od razdvajanja na S. I J.Da nije tako i oni bi odavno prosli kao mi,Irak,Afganistan,Libija i ostale zemlje gde su oni donosili njihovu demokratiju.I dragi moji Srbi,ne verujte u sve sto zapadni mediji pisu o S.Koreji,setite se sta je kod nas bilo i na osnovu cega su nas bombardovali i kako su nas predstavljali,mi bi bar trebali biti pametniji sto se toga tice

  • Milly

    10. septembar 2017 | 19:31

    Iskreno mislim da bi Amerikanci trebali da osete šta znaci rat ali ovog puta na njihovoj teritoriji. Dosta su jada i bede naneli ostatku sveta. Zao mi je neduznih ljudi van granica ove fanatične zemlje!

  • Nikola

    10. septembar 2017 | 21:57

    Dok su u americi uragani,zemljotresi,tramp oce da napada s.koreju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA