Avionom poslata pomoć za Srbe na Svetom Martinu: Svi se mole da se uragan danas smiri

U teretnom avionu je dovoljno konzervirane hrane, tostova i hrane za bebe

  • 0

U nedelju uveče teretnim avionom poslata je pomoć u namirnicama i vodi za Srbe na ostrvu Sveti Martin, koji je pogodio uragan "Irma". Te namirnice biće dovoljne dok ne stigne brod koji večeras kreće na to ostrvo.

MAJAMI POTOPLJEN: Bujice na ulicama, nema žive duše, grad neprepoznatljiv zbog uragana koji ga je opustošio (SNIMAK SA LICA MESTA)

"Ne može nam niko ništa"! Srbi jači od uragana, otišli na najpoznatiju plažu na Floridi usred kataklizme (VIDEO)

Zoran Milinković, koji je na Sveti Martin stigao sa ostrva Gvadalupe, a sa čijeg aerodroma su poslate namirnice, kaže da se situacija polako normalizuje, ali da su najveći problemi i dalje nedostatak vode i električne energije.

U teretnom avionu je dovoljno konzervirane hrane, tostova i hrane za bebe.

Foto: Tanjug/AP

Na ostrva pogođena uraganom "Irma" su, kaže, upućeni i električari, a trenutno je najvažnije da se osposobi aerodrom kako bi oni koji žele mogli da napuste Sveti Martin.

- Sve više imam komunikaciju sa našim ljudima. Polako, ali jako polako se normalizuje situacija, verujem da će od sutra biti mnogo bolje - rekao je Milinković.

Uragan "Irma" je, nakon snažnog udara na karipska ostrva, stigao oslabljen do Floride. Na Kubi je 25 osoba izgubilo život pod naletom uragana, dok su tri osobe stradale u južnoj američkoj saveznoj državi.

Daljinac

(Tečegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA