≫ 

U ovom momentu su se oglasile sirene u Japanu: Panika na japanskom ostrvu dok je iznad letela Kimova raketa (VIDEO)

Dok se raketa približavala Japanu na ostrvu Hokaidu oglasile su se sirene. Građani koji su bili na poslu ili u svojim kućama zahvaljujući sistemu uzbunjivanja u hitnim situacijama počeli su da na svoje mobilne telefone dobijaju SMS poruke sa instrukcijama da se sklone na sigurno

  • 0

Lansiranje severnokorejske balističke rakete sa lokacije istočno od prestonice Pjongjanga koja je preletela severni deo japanskog ostrva Hokaido i svoj let završila u Tihom okeanu, izazvala je pravu paniku na severu Japana.

Da li NATO poziva na RAT? Posle Kimovih "nepromišljenih" poteza očekuju GLOBALNI ODGOVOR

Severna Koreja ispalila balističku raketu! Japan upozorio stanovnike jer je projektil na njihovoj teritoriji

Dok se raketa približavala Japanu na ostrvu Hokaidu oglasile su se sirene. Građani koji su se zatekli na ulicama prvo su panično zastali, da bi zatim krenuli u skloništa dok su sirene širom ostrva arlaukale zbog rakete koja je preletala ostrvo.

Građani koji su bili na poslu ili u svojim kućama, zahvaljujući sistemu uzbunjivanja u hitnim situacijama, počeli su da na svoje mobilne telefone dobijaju SMS poruke sa instrukcijama da se sklone na sigurno.

Japanska televizija NHK prekinula je redovno emitovanje, a spikeri sa TV ekrana počeli su da čitaju uputstva o ponašanju u slučaju da uoče da je neki deo severnokorejske rakete eventualno pao na ostrvo. Takođe, naređeno je i da se niko sumnjivim predmetima ne približava jer mogu da budu opasni.

Japanske vlasti takođe su u prvom saopštenju posle lasniranja severnokorejske rakete naveli da  nije došlo do kativiranja sistema za presretanje.

Kako je izgledalo na Hokaidu dok je raketa preletala pogledajte u video prilogu:

 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA