≫ 

RAT POČINJE ILI SE SAMO ZAGREVAJU?! Američki nuklearni bombarderi proleteli pored obale Severne Koreje, šalju jasan signal!

U operaciji su učestvovali supersonični strateški bombarderi B- 1B lanser koji supoleteli s Gvama, kao i lovci F-15 C koji su uzleteli iz japanske Okinave

  • 58

Iz Amerike su poleteli nuklearni bombarderi i proleteli pored severnokorejske obale kako bi pokazali da su "ozbiljni u nameri da stanu na put bezobzirnom ponašanju Pjongjanga", rekao je portparol Pentagona. U operaciji su učestvovali supersonični strateški bombarderi B- 1B lanser koji su poleteli s Gvama, kao i lovci F-15 C koji su uzleteli iz japanske Okinave.

Severna Koreja se zatresla i svi su posumnjali da je zemljotres izazvala eksplozija!

SAD: Ako severnokorejska raketa preleti Guam, oborićemo je

- Ovo je najdalji sever demilitarizovane zone do koga je u 21. veku stigao bilo koji američki borbeni avion ili bombarder čime pokazujemo koliko smo ozbiljni u našem pristupu severnokrejskom bezobzirnom ponašanju - rekla je portparol Pentagona Dejna Vajt, prenosi rt.com.

DMZ je pojas zemljišta koji ide preko Korejskog poluostrva blizu 38. paralele odvajajući Severnu od Južne Koreje. Napravljen je 1953. godine nakon primirja kojim je okončan Korejski rat.

- Ova misija je demonstracija američke odlučnosti sa jasnom porukom da predsednik ima mnogo vojnih opcija da porazi svaku pretnju. Severnokorejski program naoružanja je velika pretnja azijsko-pacifičkom regionu i celoj međunarodnoj zajednici. Spremni smo da koristimo čitav spektar vojnih kapaciteta da odbranimo našu državu i naše saveznike - dodao je portparol.

Severnokorejski ministar: Tramp u samoubilačkoj misiji

Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong Ho izneo je danas u Ujedinjenim nacija uvredljive optužbe na račun američkog predsednika Donalda Trampa nazivajući ga "mentalno poremećenom osobom" čije pretnje su povećale šanse za vojnu konfrontaciju, prenosi AFP.

Trampove pretnje da će "totalno uništititi" Severnu Koreju učinile su da "poseta naših raketa čitavom američkom kopnu bude neizbežna", rekao je Ri u govoru na generalnoj debati Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Opisujući Trampa kao "mentalno poremećenu osobu punu megalomanije", Ri je rekao da americki lider koji "drži nuklearno dugme" predstavlja "najveću pretnju međunarodnom miru i bezbednosti danas".

Ri je reagovao na Trampov govor u kome je on nazvao severnokorejskog lidera Kim Džong Una "raketašem" (Rocket Man) u samoubilačkoj misiji, rekavši da niko drugi osim Trampa nije u "samoubilačkoj misiji".

On je, kako prenosi Rojters, rekao da se Pjongjang na samo nekoliko koraka da postane nuklearna sila.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    23. septembar 2017 | 20:52

    Kako je nasa legenda Bora Corba davno rekao :bole me .......rac za irak i iran oni se tamo kokaju a ja sam miran!nedavno posle toga i mo smo osetili strahote rata i bombardovanja,zato netrba se radovati nicijem ratu,nikome nikada nije doneo nista dobro!!!! I ovo moram da napisem kao manekeke sto govore😉 MIR U SVETU😉

  • DRagutin

    23. septembar 2017 | 20:55

    Pitam se kako bi reagovala Amerika da joj neko tako prolece pored granice sa bombarderima...?

  • (NASA) *ANSA*

    23. septembar 2017 | 21:26

    Rokaj kime

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA