Bela kuća demantuje: Apsurdne su tvrdnje da su SAD objavile rat Severnoj Koreji

Poruku je prenela portparolka Bele kuće Sara Sanders

  • 23

Bela kuća danas je tvrdnje da su SAD objavile rat Severnoj Koreji odbacila kao "apsurdne", prenose agencije.

Severna Koreja optužila Trampa da joj je objavio rat: Najavljuju kontramere, čak i obaranje američkih bombardera

- Nismo objavili rat Severnoj Koreji. Iskreno, sugerisati tako nešto je apsurdno - rekla je novinarima portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa je danas, takođe, jasno stavila do znanja da ne pokušava da zbaci vladu Severne Koreje, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp napisao da lider te zemlje Kim Džong Un "neće još dugo biti tu".

Pjongjang je tu poruku na Tviteru shvatio kao objavu rata, navodi AP.

Foto: Tanjug/AP

Ranije danas portparol ministarstva odbrane Robert Mening rekao da će Pentagon predstaviti američkom predsedniku Donaldu Trampu sve opcije kojima može da reši problem sa Severnom Korejom, ukoliko ona nastavi sa svojim provokacijama.

Pentagon je to saopštio nakon što je severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong-ho rekao da je Tramp "objavio rat" njegovoj zemlji i da Pjongjang zadržava pravo da preduzme kontramere, uključujući obaranje američkih strateških bombardera, čak i ako se ne nalaze u vazdušnom prostoru Severne Koreje.

Tramp je u subotu na Tviteru poručio da, ukoliko je ministar spoljnih poslova Severne Koreje u UN preneo stavove lidera te zemlje Kim Džong Una, "oni neće još dugo biti tu".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1992.

    25. septembar 2017 | 21:32

    Prpa bato???

  • Miloš . S

    25. septembar 2017 | 22:59

    Dosta Ameriko !!! Nećeš više hvala BOGU ti i tvoji saveznici ubijati nedužne ljude širom sveta došao je kraj vašoj sili . Dobićete jednog dana za sve ono što ste učinili nedužnim narodu . Živela Severna Koreja živeo KIME neka vam BOG bude u pomoći i neka vas čuva !!!

  • Vera

    25. septembar 2017 | 21:48

    Ameri cvikaju😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA