≫ 

Optužene za ubistvo Kimovog brata negiraju krivicu: U sudnici su klimale glavom, kažu da su mislile da se radi o skrivenoj kameri (VIDEO)

Ukoliko budu osuđene, mogle bi da dobiju smrtnu kaznu, a kako se navodi, njih dve su za vreme čitanja optužnice klimale glavom

  • 2

Dve žene optužene za ubistvo Kim Džong-nama, polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong una, zabranjenim nervnim agensom VX, izjasnile su se danas, na početku suđenja pred malezijskim sudom, da nisu krive za to ubistvo.

Uhapšena i druga žena - tajni agent, koja je otrovala polubrata Kim Džong Una

Kritikovao je polubrata Kima i osramotio oca, izbegao smrt u sumnjivoj pucnjavi, a onda su mu presudile žene agenti otrovnim iglama (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Jedan Indonežanka (25) i jedna Vijetnamka (28), koje optužene da su lice Kim Džong Nama poprskale otrovom VX na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru 13. februara, nosile su pancire dok su bile dovođene u sud u predgrađu glavnog grada Malezije, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Ukoliko budu osuđene, mogle bi da dobiju smrtnu kaznu, a kako se navodi, njih dve su za vreme čitanja optužnice klimale glavom.

Foto: Tanjug/AP

Tužilac je u uvodnoj reči kazao da su one svojim delovanjem pokazale "nameru da ubiju žrtvu" prskanjem njegovog lica i očiju nervnim agensom VX, koji je i ubio Kim Džong-nama, dok su advokati odbrane zahtevali da tužilac navede i imena ostalih osumnjičenih koji su takođe optuženi, ali se nalaze na slobodi.

Foto: Tanjug/AP

Dve žene su rekle advokatima da nisu znale da učestvuju u smrtonosnom napadu, već da su mislile da se radi o skrivenoj kameri, a uoči samog napada one su izvele nekoliko proba, sličnih napadu, u šoping centrima u Kuala Lumpuru.

Foto: Tanjug/AP

Južna Koreja i SAD smatraju da režim severnokorejskog lidera stoji iza napada, dok je Severna Koreja to demantovala.

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, očekuje se da će suđenje trajati do 30. novembra, a tužilac planira da tokom procesa pozove 40 svedoka.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Pogledajte snimke:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • piercing ring

    2. oktobar 2017 | 10:38

    Ubile mu brata zato I nose pancire ali nemaju pancir na čelu a ni na vratu. Zlo I naopako trebao bi Kim Dzong Un da reaguje

  • Oldboy86

    2. oktobar 2017 | 16:27

    Kim je sve namestio jer je brata smatrao za politickog neprijatelja. Sin ubijenog brata se nalazi u SAD,pod zastitom jer je Kim narucio i njegovo ubistvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA