Slomio je prozor na 32. spratu hotela i počeo da rešeta ljude: Ovako je izgledao jezivi masakr u Las Vegasu (MAPA) (FOTO) (VIDEO)

Policija smatra da je reč o napadu izolovanog pojedinca, takozvanog "usamljenog vuka"

  • 1

Broj žrtava napada u Las Vegasu povećan je na 59, a 527 ljudi je ranjeno. Napad se dogodio u nedelju uveče na festivalu kantri muzike "Rut 91 harvest", a u hotelskoj sobi na 32. spratu, odakle je napadač pucao, pronađeno je oko 10 komada oružja. Ovo je najsmtonosnija pucnjava u modernoj istoriji SAD.

Monstrum koji je hladnokrvno oduzeo 59 života u Las Vegasu je multimilioner: Obožavao je kocku i krstarenja (FOTO)

Šerif lokalne policije Džozef Lombardo rekao da su istražitelji pronašli 18 komada vatrenog oružja, eksploziva i nekoliko hiljada metaka u domu osumnjičenog Stivena Krega Pedoka u Meskvitu, u Nevadi, preneo je AP.

Pedok je izvršio samoubistvo pre upada policije.

Policija tvrdi da je počinilac ovog stravičnog zločina, penzioner Stiven Pedok, nema policijski dosije, dok je u isto vreme odgovornost za masakr preuzela tzv. Islamska država, javile su agencije. Američki zvaničnici, međutim, kažu da nema dokaza da je Pedok bio povezan sa islamističkim teroristima, koji su preko svojih medija objavili da je on prihvatio islam pre nekoliko meseci.

Policija smatra da je reč o napadu izolovanog pojedinca, takozvanog "usamljenog vuka".

Foto: AP/Tanjug

Mesto gde se koncert u nedelju održao, i koje se našlo pod rafalima, je otvorenog tipa i  nalazi se na južnom delu popularnog "stripa", bulevara u Las Vegasu prepunom hotela i kazina. Strip se proteže na 6,8 kilometara.

Pedok je otvorio u nedelju uveče vatru sa 32. sprata hotela "Mandalej bej" na posetioce muzičkog festivala "Rut 91 harvest" na kojem je bilo oko 22.000 ljudi.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Ozloglašeni pljačkaš banaka, bio na FBI listi najtraženijih i ima dijagnozu psihopate: Otac napadača iz Vegasa okoreli kriminalac!

On je razbio dva prozora na 32. spratu hotela i kazina, odakle je pucao na ljude. Pretpostavlja se da je udaljenost odakle je pucao napadač i mesta gde se održavao koncert, oko 300 metara vazdušnom linijom.

Ovo je momenat kada je Pedok počeo da puca na posetioce koncerta:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA