Kim Džong Un stvarno ima nuklearnu bombu: Putin potvrdio najstrašniju stvar o Severnoj Koreji

- 2001. godine, kada sam bio na putu do Japana, stao sam u Severnoj Koreji, gde sam se sastao sa ocem trenutnog lidera te zemlje. Tada mi je rekao da imaju nuklearnu bombu - rekao je juče Putin

  • 13

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da mu je početkom 2000-ih godina pokojni lider Severne Koreje Kim Džong Il lično rekao za postojanje nuklearne bombe u toj zemlji.

CIA eksperti procenili: Kim Džong Un je racionalan političar!

- 2001. godine, kada sam bio na putu do Japana, stao sam u Severnoj Koreji, gde sam se sastao sa ocem trenutnog lidera te zemlje. Tada mi je rekao da imaju nuklearnu bombu. Štaviše, Seul je u to vreme bio u dometu njihovih standardnih artiljerijskih sistema. Kada je to bilo? 2001. Sada je 2017. godina, zemlja je sve vreme živela pod sankcijama i umesto nuklearne bombe sada imaju hidrogensku - rekao je juče Putin.

Putin je naglasio da sankcije Zapada prema Severnoj Koreji ni na koji način nisu promenile situaciju. Takođe se podsetio i dogovora sa Severnom Korejom, koji je umalo postignut, da će obustaviti razvoj nuklearnog raspoloženja.

- Međutim, bukvalno nedelju dana kasnije odlučeno je da se blokiraju računi banaka Severne Koreje, zato što je neko osetio da obaveze koje je preuzela Severna Koreja nisu bile dovoljne i da su mogli i trebali da učine više. Ali takav je bio dogovor. Zbog čega su ih provocirali? Odmah su se povukli iz svih dogovora i nastavili sa razvojem nuklearnog programa. Sada imamo to što imamo - rekao je Putin.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik takođe sumnja u efektivnost globalnog udara koji bi trebalo da razoruža Severnu Koreju, za koji kaže da je svakako moguć, ali ishod je pod znakom pitanja.

- Ratoborna retorika je opasna. Budmo direktni. Da li je globalni udarac moguć? Svakako. Da li će pogoditi metu? To nije poznato, jer niko sa sigurnošću ne zna šta imaju i gde. Niko nije sto odsto siguran, to je zatvorena zemlja. Eto vam odgovora. Treba li nam onda takva retorika? Sumnjam - rekao je Putin opisavši globalni udar protiv Severne Koreje.

Foto: Tanjug/AP

Prema Putinovim rečima, potrebno je i moguće tražiti uravnoteženo rešenje za situaciju sa Severnom Korejom kroz dijalog, dok su sve druge opcije "opasni ćorsokaci", prenosi TAS S.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Volim svoju zemlju 🇷🇸

    5. oktobar 2017 | 09:01

    Naravno da ima, samo napred bucko. Tako se čuva svoj narod i država

  • Crni

    5. oktobar 2017 | 09:55

    Vreme je da Amerika smiri ovog malog... Kad odluče resice to u 24 h s 10% svog oružanog kapaciteta a možda im ni toliko neće trebati

  • Dejan

    5. oktobar 2017 | 09:32

    Amerika svojim delovanjem na globalu cini da sve zemlje kojima nisu njima po volji pocnu opasno da se naoruzavaju. Svi vidimo sta popustanje donosi .Samo raspad i kolonizaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA