≫ 

Zatišje pred buru? Španska vlada se prvi put izvinila posle policijskog nasilja tokom referenduma u Kataloniji

Ovo je prvi put da se španski predstavnik zvanično priznao nasilje i da se izvnio zbog toga

  • 3

Zvanični predstavnik španske vlade u Kataloniji Enrik Miljo izvinio se danas za nasilno ponašanje policije prema građanima, koji su pokušavali da glasaju na referendumu o nezavisnosti u Kataloniji, koji je španska vlada zabranila.

Hrvati u Bosni poručili - "MI SMO SLEDEĆI": Kod katedrale u Mostaru osvanule zastave Katalonije i tzv. Herceg-Bosne (FOTO)

"Kada vidim slike i kada znam da su ljudi udarani, gurani i da je čak jedna ososba hospitalizovana, ne mogu, a da ne izrazim žaljenje i izvinjenje u ime policajaca koji su intervenisali", izjavio je Enrik Miljo, preneo je Rojters.

Prema podacima katalonskih zdravstvenih zvaničnika, u policijskoj akciji u vreme održavanja referenduma o nezavisnosti Katalonije povređeno je oko 900 ljudi.

Ovo je prvo izvinjenje nekog od španskih vladinih zvaničnika vezanih za sukobe koji su izbili u vreme održavnaja referneduma o nezavisnosti Katalonije, koje predstavlja pomirljiv gest prema katalonksim liderima, koji planiraju da proglase nezavisnost Katalonije od Španije, navela je britanska novinska agencija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    6. oktobar 2017 | 13:59

    Posaljes policiju da tuce katalonce jer hoce da se odvoje. Onda priznas da su tukli ljude i izvinis se u njihovo ime. Kako je lepo zvuci te rec “demokratija”.

  • Дејан

    6. oktobar 2017 | 13:49

    Сада нема извини, касно је...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA