Tramp demonstrira silu iznad glave Kim Džong Una: Vežbe bombardera SAD i Južne Koreje na Korejskom poluostrvu

Južnokorejski zvaničnici saopštili su danas da su Američki bombarderi B-1B zajedno sa južnokorejskim F-15K poleteli iz baze u Gvamu

  • 5

Dva američka i dva južnokorejska strateška bombardera preleteli su iznad Korejskog poluostrva u najnovijoj demonstraciji sile.

Hakeri Severne Koreje došli do poverljivih vojnih dokumenata Južne Koreje!

Istovremeno, u utorak uveče, američki predsednik se sastao sa visokim zvaničnicima Ministarstva odbrane i razgovarao sa njima o tome kako da odgovori na bilo kakve pretnje Severne Koreje, prenosi Rojters.

Južnokorejski zvaničnici saopštili su danas da su Američki bombarderi B-1B zajedno sa južnokorejskim F-15K poleteli iz baze u Gvamu.

Kako se navodi, nakon što su ušli u vazdušni prostor Južne koreje, dva bombardera izvela su raketne vežbe u vodama kod istočne obale Južne koreje, a zatim odleteli na jug ka vodama između te države i Kine i ponovili vežbe.

Američka vojska u odvojenom saopštenju navela je da je izvela vežbe sa borbenim avionima Japana nakon vežbi sa Južnom Korejom čime su američki bombarderi po prvi put izveli vežbe sa borbenim avionima i Japana i Južne Koreje toku noći, navodi agencija.

Foto: Tanjug/AP

Tenzije između SAD i Severne Koreje porasle su nakon uzastopnih testiranja oružja Pjongjanga i sve većih razmeni optužbi i uvreda između Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    11. oktobar 2017 | 09:03

    Dva ludaka se igraju rata, jedan salje avione bez punjenja drugi rakete bez punjenja. Pitanje je vremena kada ce kini i rusiji dosaditi.

  • Dejan

    11. oktobar 2017 | 08:59

    I onda im Kim kriv,nikad Amerika nece postati vodeca zemlja sa ovakvom politikom.

  • Zulu >>>----------->

    11. oktobar 2017 | 10:31

    Svi oni igraju za režisere ovog filma koji je napravljen. Vladari iz senke vladaju svetom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA