Tropska oluja Ofelija prerasla u uragan, u narednih 48 sati može da pohara Evropu: Vetar lomi brzinom od 120 km/h, nevreme je sve bliže!

Uragan se trenutno nalazi na oko 1220km od Azora, a brzina vetra iznosi oko 120km na čas

  • 0

Tropska oluja Ofelija je ojačala i prerasla u uragan, dok se u ovom trenutku kreće ka Velikoj Britaniji, prenosi Mirror.

Posle Irme i Marije, SUTRA STIŽE OFELIJA: Izdato upozorenje u Americi za uragan, još se ne zna gde će da udari! (FOTO) (VIDEO)

Vremenski sistem je podešen da meri njen rast do čak šest stepeni iznad normale za ovo doba godine, kada topao vazduh prethodi oluji.

Ofelija je čak 10. uragan koji se tokom 2017. godine pojavio na području Atlantika, preneo je Američki nacionalni centar za uragane u sredu.

Uragan se trenutno nalazi na oko 1.220km od Azora, a brzina vetra iznosi oko 120km na čas.

Američki nacionani centar za uragane je poručio da će Ofelija ojačati na srednjem Atlantiku i to u narednih 48 sati.

Međutim, očekuje se da će oslabiti pre nego što bude stigla do Velike Britanije.

Foto: Twitter/@NHC_Atlantic

Meteorolog Eleanor Bel sa kanala za prognoze je rekla da se očekuje da će se Ofelija kretiti preko Azora do Baskije, odakle će se početkom naredne nedelje uputiti prema Velikoj Britaniji.

Prema prognozama očekuje se da će temperature ovog vikenda biti za 4 do 6 stepeni Celzijusa iznad normale za ovo doba godine, a da će zahlađenje doći tokom naredne nedelje.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA