Potresni prizori najpogubnijeg požara u Kaliforniji: Poštar vozi kroz grad gde su ostale samo izgorele kuće i pustoš (FOTO) (VIDEO)

Požari su izazvali štete bez presedana u Kaliforniji, pošto je 5.700 kuća i poslovnih objekata uništeno, što ih čini dosad najpogubnijim u toj američkoj državi

  • 5

Požar koji je izbio pre nedelju dana u Kaliforniji, zbog jakog vetra brzo se proširio i zahvatio nekoliko okruga. Na stotine ljudi se vodi kao nestalo, a očekuje se da će broj nastradalih rasti. O katastrofi koja se tamo odvija najbolje svedoče dramatični snimci, među njima je snimak dronom u gradu Santa Rosa.

Gori Kalifornija: U šumskim požarima poginule 23 osobe, 180 povređeno (FOTO)

Na snimku se vidi kako poštanska kola prolaze ulicama grada na kojima je postala samo pustoš posle užasne vatre. Auto se kreće polako i prolazi krajem gde su nekada deca trčala, a odrasli uživali i pravili roštilj u svojim dvorištima.

Za sada se ne zna ni ko će ni da li ikada preuzeti svoju poštu. Vozilo je samo prolazilo kroz deo grada u kojem su ostale samo ruševine.

Da podsetimo, promenljivi vetrovi šire požare, zbog čega je hiljade osoba prisiljeno na evakuaciju, u kojima je prema poslednjim podacima stradalo 40 ljudi. Sa požarima se bori preko 10.000 vatrogasaca, koji imaju podršku aviona za gašenje požara iz vazduha, kao i helikoptera.

Guverner Kalifornije Džeri Braun izjavio je da nikada u životu nije video šumske požare koji su naneli više štete i odneli više života od aktuelnih. Navodi se da je Braun ove požare nazvao "jednom od najvećih tragedija sa kojima se Kalifornija ikada suočila".

Foto: Tanjug/AP

Guverner ove američke savezne države poručio je stanovništvu da opasnost i dalje traje i zatražio od njih da se evakuišu ukoliko im tako bude rečeno.

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo šumarstva i protivpožarne zaštite te američke države saopštilo je da su vetrovi dostigli jačinu od 32 kilometra na sat, s naletima snage od čak 64 kilometra na sat.

Foto: Tanjug/AP

AP navodi da su požari izazvali štete bez presedana u Kaliforniji, pošto je 5.700 kuća i poslovnih objekata uništeno, što ove požare čini dosad najpogubnijim u toj američkoj državi.

Foto: Tanjug/AP

Rojters navodi podatke vatrogasne službe da je ovo najteži i najsmrtonosniji požar u Kaliforniji u poslednje 84 godine.

Foto: Tanjug/AP

Vatra je u petak uveče zahvatila skoro 69.000 hektara zemljišta, širom severne Kalifornije gorelo je 17 požara, a 9.000 vatrogasaca borilo se sa vatrenom stihijom.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    16. oktobar 2017 | 15:30

    Majka priroda im vraca za sva zlodela.

  • Dragana

    16. oktobar 2017 | 15:10

    Goreli smo mi i nasa nejac,majke,ocevi,setre mile,braca draga... goreli od njihovih bombi i njihove zabave,i sve to su nazvali milosrdni andjeo. E sad njih pogadja neki "andjeo",bog sve vidi pa tako i nagradjuje.

  • Komarac

    16. oktobar 2017 | 14:07

    I kod nas je pozar trajao 78 dana, kad ga je izazvao MILOSRDNI ANDJEO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA