Pijani hrvatski vojnik u misiji NATO: Zapio se, pa morao da "odleži"

Vojni policajac je ubrzo vraćen u jedinicu

  • 5

Hrvatski vojnici su u sklopu Prvog kontingenta Oružanih snaga RH, u okviru borbene grupe, pod vođstvom SAD, kao deo misije "jačanja prednje prisutnosti NATO-a u Poljskoj", piše index.hr.

Najpijaniji Hrvat ikada: Toliko je bio urnisan od alkohola, da je uporno pokušavao da otključa pogrešan auto! (VIDEO)

Prilikom povratka u bazu "Bemovo Piskije" u Poljskoj sa istočne granice sa Rusijom, gde je smešten kontingent, jedan hrvatski vojni policajac zadržan je, jer se napio. Iz Ministarstva odbrane Hrvatske potvrdili su da je vojni policajac zadržan zbog pozitivnog alko-testa. Kažu da je ubrzo vraćen u jedinicu.

Ministar odbrane Damir Krstičević pohvalio je hrvatske vojnike i rekao da će oni sada imati priliku da sve što rade u Hrvatskoj, rade i u Poljskoj.

- Hrvatski vojnici spremni su i uvežbani za ovaj zadatak. Hrvatska je članica NATO-a od 2009. godine, a sada smo došli u poziciju da šaljemo naše vojnike u Poljsku. Znamo da su Poljaci naš prijateljski, bratski narod s kojim delimo mnogo zajedničkih vrednosti i meni je drago što smo spremni da jedni drugima pomognemo - rekao je Krstičević.

Foto: Wikipedia/Roberta F.

Misiju je uporedio s fudbalskom utakmicom u najvišoj ligi.

- To vam je kao u fudbalu - svakoga dana trenirate, a nemate priliku da zaigrate. Mi ćemo sada imati priliku da sve što radimo u Hrvatskoj uradimo i u Poljskoj, ali u borbenoj grupi s najboljima - dodao je on.

Prvi hrvatski kontingent u sklopu borbene grupe pod vođstvom Sjedinjenih Američkih Država uključuje do 90 pripadnika Kopnene vojske Hrvatske.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rakija

    19. oktobar 2017 | 20:14

    Eto koliko se boji Rusa?

  • Deni

    19. oktobar 2017 | 22:04

    Ahahahaha... nato slugeranje se hrabre ovakvim izjavama, dok im se vojska opija da otera strah.

  • Haha

    19. oktobar 2017 | 20:09

    Rano počeo da slavi mirnu reintegraciju Istočne ukrajine koju Kolinda dogovara sa Putinom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA