Bivši ministar Albanije umešan u skandal s drogom?

Tahiri tvrdi da je žrtva lažnih informacija koje šire kriminalci

  • 13

Albanski tužioci tražili su danas od parlamenta da ukine imunitet poslaniku i bivšem ministru unutrašnjih poslova te zemlje Saimiru Tahiriju, kako bi mogli da ga ispitaju povodom optužbio o korupciji i trgovini drogom, sapštilo je tužilaštvo.

Upali su u kuću punu droge u jednoj od prestonica dilera: Zaplenjene tone kanabisa, uhapšena Albanci!

Rojters prenosi da ta mera predstavlja udarac socijalističkoj vladi premijera Edija Rame imajući u vidu da je Tahiri, koji je bio ministar unutrašnjih poslova četiri godine do marta ove godine, predvodio napore za reformu policijskih snaga i da je u početku bio uspešan u prekidu proizvodnje kanabisa na jugu zemlje 2014. godine.

Tužioci navode da žele da ga ispitaju nakon što je ove nedelje uhapšen u Italiji Albanac Moisi Habilaj, na osnovu optužbi u vezi sa drogom, prenosi Rojters.

Habilaj je u nizu telefonskih razgovora, koje je prisluškivala italijanska policija, a objavili italijanski i albanski mediji, rekao da je Tahiri redovno zarađivao veliku količinu novca od plaćanja droge.

U svoju odbranu, Tahiri je juče u parlamentu rekao da je pogrešio što je prodao svoj auto Habilaju, dalekom rođaku, ali je poricao bilo kakvu drugu vezu s njim. On tvrdi da je žrtva lažnih informacija koje šire kriminalci.

Foto: AP/Tanjug

Ranije danas, vlasti u Albaniji saopštile s da su uhapsile tri osobe i zaplenile četiri metričke tone kanabisa.

Policijski zvaničnik Rebani Jaupi izjavio je da je droga zaplenjena u kući u Valoni, na 150 kilometara jugozapadno od prestonice Tirane.

U saopštenju kancelarije Generalniog tužilaštva navodi se da je taj "značajan ulov" usledio nakon istrage koja je trajala godinu dana i da je u vezi sa nedavnim hapšenjem krijumčara drogom u obližnjoj Italiji.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krstislav

    19. oktobar 2017 | 22:58

    A kada ce biti nasi na redu?!

  • ЦЗБГ

    19. oktobar 2017 | 23:02

    Ja ne verujem.. ovo je neka greška verovatno!

  • mara

    19. oktobar 2017 | 22:28

    A sto me potrese ova vijest, a zar i on!!! A ko bi rekao covjek tako ozbiljno izgleda, odijelo kravata i sve!!!😎😎 ja mislila kikiriki prodaje!!!😩😩

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA