PROTESTI U BERLINU: Hiljade ljudi marširalo protiv desničarske partije "Alternativa za Nemačku" (FOTO)

Pozvavši ljude da se pridruže današnjem protestu, pokret Kampakt (Campact) pozvao je Nemce da "preotmu šou AfD"

  • 4

Hiljade demonstranata marširalo je danas u Berlinu protiv predstojećeg ulaska krajnje desničarske partije Alternativa za Nemačku (AfD) u parlament.

Sve o ekstremnoj desnici koja je ušla u Bundestag: Lider im je lezbejka koja sa ženom ima decu, ne vole migrante i žele marku kao valutu (FOTO)

Noseći postere sa sloganima kao što su "Zaustavite AfD", "Moj glas protiv huškanja" ili "Moje srce kuca za raznolikost", demonstranti su se okupili dva dana pre nego što će se poslanici iz redova AfD prvi put pridružiti poslanicima drugih stranaka u novoizabranom parlamentu Nemačke, prenosi AFP.

Foto: AP/Tanjug

Pozvavši ljude da se pridruže današnjem protestu, pokret Kampakt (Campact) pozvao je Nemce da "preotmu šou AfD".

Foto: AP/Tanjug

- Kada AfD prvi put sedne u klupe Bundestaga 24. oktobra, mora da zna da naš parlament nije tribina za rasizam, diskriminaciju i falsifikovanje istorije - saopštio je taj pokret.

Islamofobna i antimigrantski nastrojena AFD osvojila je 12,6 odsto glasova na opštim izborima u septembru i postala treća najveća stranka u Nemačkoj.

Foto: AP/Tanjug

Ulazak AfD u Bundestag predstavlja svojevrsni "politički zemljotres" za posleratnu Nemačku, jer lideri te stranke često ruše tabue svojim tvrdnjama o nemačkom identitetu ili osporavajući nemačku kulturu iskupljenja zbog Drugog svetskog rata.

Foto: AP/Tanjug

Ispostavilo se, međutim, da je ta partija privukla glasače gnevne zbog pogranične politike kancelarke Angele Merkel, koja je omogućila ulazak u Nemačku za više od milion trazilaca Azila od 2015. godine, zaključuje francuska agencija.

Foto: AP/Tanjug

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Barba

    22. oktobar 2017 | 16:48

    Skupili se "useljenici" da određuju sudbinu domicilnih stanovnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA