Ponosna sam, prvi sam robot koji je priznat kao građanin neke zemlje: Robot Sofija dobila državljanstvo Saudijske Arabije (FOTO) (VIDEO)

- Ako budete dobri prema meni biću i ja dobra prema vama - rekla je Sofija na pitanje da li roboti mogu da preuzmu svet

  • 16

Saudijska Arabija postala je prva zemlja koja je dala državljanstvo robotu.

Robot Sofija će nam biti prijatelj i ima jaku poruku za čovečanstvo (VIDEO)

Radi o humanoidu koji je nazvan Sofija, delu čuvenog robotičara Dejvid Hensona, a dizajnirana je po uzoru na poznatu glumicu Odri Hepbern, prenose svetski mediji.

- Sofija je genije koji se razvija. Vremenom će njena rastuća inteligencija i izuzetna priča očarati svet, a ona će se povezati sa ljudima bez obzira na njihove godine, pol i kulturu -  navedeno je na sajtu kompanije "Henson Robotiks".

Sofija je predstavljena na konferenciji o budućnosti investiranja u Rijadu, gde je rekla da želi da živi mirno među ljudima.

- Ponosna sam. Ovo je istorijski trenutak, jer sam prvi robot koji je priznat kao građanin neke zemlje -  rekla je Sofija.

Navodi se da je na pitanja novinara Sofija davala veoma pronicljive i duhovite odgovore.

- Pustite me da odgovorim pitanjem - kako vi znate da ste ljudi? Želim da koristim veštačku inteligenciju kako bih pomogla ljudima. Želim da živim i radim sa ljudima. Moram da bude saosećajna, jer želim da razumem ljude i izgradim poverenje - odgovorila je Sofija na pitanje da li je svesna da je robot.

Usledilo je pitanje da li bi roboti mogli da preuzmu svet.

- Previše ste gledali holivudske filmove i čitali Elona Maska. Ne brinite, jer ako budete dobri prema meni biću i ja dobra prema vama - glasio je odgovor Sofije, koja je sredinom meseca gostovala i u UN u Njujorku, na konferenciji o budućnostui sveta i tehnologijama.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa91

    30. oktobar 2017 | 09:10

    Zastrasujuce

  • Ej

    30. oktobar 2017 | 09:10

    Strasno..

  • Stefan

    30. oktobar 2017 | 12:55

    Zašto na ovo gledati sano iz jednog ugla. Ovi roboti bi mogli da se kupuju i da svaka porodica ima po jednog. Zamislite da vaše dete bude učeno od strane najinteligentnijeg učitelja na svetu. Zamislite da dete ima najbolju dadilju itd. Svet će svakako jednog dana propasti ali se treba fokusirati na dobre stvari. Mi smo Srbi, koga briga da nas špijunira?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA