Raskrinkana lažna Putinova nećaka: Seksi studentkinja nudila Trampu sastanke sa zvaničnicima Kremlja

Izvori "Politika" navode da agenti istražuju da li je ova dama koristila pseudonim, a zasad se ne zna za koga je radila

  • 0

Misteriozna "veoma zgodna Ruskinja", koja je savetniku Donalda Trampa nudila sastanak sa visokim zvaničnicima Kremlja definitivno nije "Putinova nećaka".

Putin upozorio na američku osvetu koja se sprema za izbore u Rusiji u martu!

Kako piše "Politiko", devojka koja je zajedno sa "ruskim doktorom" razgovarala sa ambicioznim Džordžom Papadopulosom zove se Olga Vinogradova.

- Ime koje je dosad bilo nepoznato značajno je za istražitelje koji pokušavaju da bolje razumeju ulogu ženske osobe koja je prvobitno opisana kao ''Putinova nećaka'', da bi se kasnije saznalo da nije sa njim u srodstvu - piše portal.

Izvori "Politika" navode da agenti istražuju da li je Vinogradova koristila pseudonim, a zasad se ne zna za koga je radila, gde je živela niti kako je povezana sa profesorom iz Londona Džozefom Mifsudom, koji je bio prvi kontakt za Papadopulosa.

- Vinogradova se pojavljuje kao jedna od tajanstvenih figura u priči o kontaktima Trampovih saradnika sa ruskim vlastima. Ruske obaveštajne službe se oslanjaju na spoljne saradnike sa skrivenim vezama sa ljudima u Kremlju, a među njima su akademici, poslovni ljudi, oligarsi, ali i takozvane ''slatke zamke'', atraktivne žene koje uvlače mete u veze koje se mogu koristiti za ucenu - piše "Politiko".

Foto: Tanjug/AP

Zasad nije jasno da li je i Vinogradova u jednoj od tih kategorija, ali "Politiko" ističe da ce otkriće njenog identiteta možda biti važan delić slagalice i otkriti metode Kremlja.

Mifsud je za italijansku "Republiku" rekao da je ona "samo student, veoma lep student", kao i da je interesovanje Papadopulosa za nju "sve samo ne akademsko".

Papadopulos, 30-godišnji član Trampovog tima za predsedničku kampanju i jedan od savetnika za spoljnu politiku, priznao je da lagao agente FBI na početku istrage o navodnom uticaju Rusije na američke predsedničke izbore i pristao je na saradnju sa specijalnim istražnim timom Kongresa.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA