Vrhovni komandant američkih nuklearnih snaga otkrio šta bi uradio kada bi mu Tramp naredio da upotrebi najrazornije oružje SAD

Džon Hajten, komandant američke strateške komande (STRATCOM) rekao je na Međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu da je mnogo razmišljao o tome šta bi uradio ako bi dobio takvo naređenje

  • 4

Vrhovni komandant američkih nuklearnih snaga Džon Hajten izjavio je da ne bi poslušao predsednika Trampa ako naredi "nezakonitu" upotrebu nuklearnog oružja.

VELIKI PREOKRET: Da li je prevaren ceo svet? Severna Koreja tvrdi da je vest o najvećoj tragediji zapravo - LAŽ!

Hajten, komandant američke strateške komande (STRATCOM) rekao je na Međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu da je mnogo razmišljao o tome šta bi uradio ako bi dobio takvo naređenje.

- Neki ljudi misle da smo glupi. Mi nismo glupi. Mislimo puno o takvim stvarima. Kad imate ovakvu odgovornost, kako da ne mislite o tome * odgovorio je on na pitanje o takvom scenariju.

CBS njuz navodi da je Hajten, koji je odgovoran za američki nuklearni arsenal, objasnio proces koji bi usledio posle takve komande.

- Kao komandant STRATCOM-a ja savetujem predsednika, on će mi reći šta da radim. A ako je to nezakonito, šta će se desiti? Reći ću: 'Gospodine predsedniče, to je nezakonito'. I šta će on uraditi? Upitaće, 'šta bi bilo legalno?' I izaći ćemo sa opcijama, sa kombinovanim kapacitetima kao odgovor na svaku situaciju i to tako funkcioniše. Nije tako komplikovano - objasnio je Hajten.

Foto: Wikipedia/ Federal Government of the United States

On je rekao da je razmatranje scenarija za reagovanja u slučaju nezakonitog naređenja standardna praksa.

- Ako izvršite nezakonito naređenje, idete u zatvor. Mogli biste ostatak života da provedete u zatvoru - rekao je on.

Pentagon nije odmah odgovorio na zahtev da komentariše Hajtenovu izjavu, navodi Rojters.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. novembar 2017 | 23:58

    POSLE HIROSIME,NAGASAKIJA I SRBIJE NA KOJU JE IZRUCENO 10TONA URANIJUMA JA NEVERIJEM AMERIMA I PENTAGONU U DOBRE NAMERE PREMA COVECANSTVU !!! SVE VISE VERUJEM DA TAMO SEDE SATANISTI KOJI VERUJU U SATANU A NE U GOSPODA BOGA!!!

  • Toni

    18. novembar 2017 | 23:30

    Koji sud sudi amerikancima?

  • Пацифиста

    19. novembar 2017 | 00:56

    Не боје они затвора већ вишеструко јачег одговора који значи уништење.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA