Prijateljici Novaka Đokovića glava ucenjena na 1,3 miliona evra: Lepa glumica je sad odgovorila na pretnje smrću (FOTO) (VIDEO)

Oglasila se glumica čija je glava ucenjena na 1,3 miliona evra

  • 1

Indijska glumica Dipika Padukone odgovorila je na pretnje koje je dobijala zbog bolivudskog filma Padmavati", koji tek treba da bude premijerno prikazan. Glumica je rekla da se oseća besno i iznevereno, ali da nikada neće da bude "zastrašena".

Za odsečenu glavu prijateljice Novaka Đokovića političar nudi 1,3 miliona evra (FOTO) (VIDEO)

Premijera blokbastera, u kojem ona igra, odloženo je nakon što je član vladajuće partije Hindu nacionalista, Suradž Pal Amu ponudio 1,3 miliona evra onome ko obezglavi glavnu glumicu Padukone i režisera filma Sandžaj Lila Bansalija zbog radnje koja govori o vezi između kraljice Hindusa i muslimanskog vođe.

Proteste protiv filma organizovale su hinduističke grupe, dok je Pal Amu u nedelju izjavio da će "nagraditi one koje ih obezglave", kao i da će se "brinuti o potrebama njihove porodice".

Radnja filma "Padmavati" smeštena je u 16. veku i rađen je po ugledu na ep, izmišljenu priču o hrabroj i prelepoj kraljici Radžputa, koja radije bira samoubistvo nego da je zarobi muslimanski sultan Delhija Alaudin Kildži. Desničarske grupe u Indiji kritikovale su da je u filmu pogrešno predstavljena istorija prikazujući ljubavnu scenu između kraljice i muslimanskog okupatora, što je direktor ostvaranja negirao.

Foto: Promo

Ep na kojem je zasnovan film, kroz vekove je poprimio svojstvo istinite istorijske priče uprkos tome što za to ima jako malo dokaza. Takođe, film je kritikovan zbog scene u kojem kraljica igra na plesnom podijumu.

Protesti koji je izbili širom zemlje su, kao što navode organizatori, zbog "pogrešnog predstavljanja" i "izobličenih činjenica". Glavni akteri filma dobijali su nekoliko pretnji smrću, a nagrada koja se nudi za "njihove glave" od 1,3 miliona evra, samo je još više zakomplikovala situaciju.

Film je već izazvao kontorverze u januaru kada su direktora filma, Sandžaja Lela Bhansalija išamarali pripadnici kastinske organizacije, Karni Sene. Takođe su uništili set na filmu zbog uvrede zajednice Radžput.

Foto: Tanjug / AP

Tokom ovog meseca, protesti su se intevizirali, a uRadžstanu su tražili potpunu zabranu filma, u čemu su delimično i uspeli.

Odgovarajući na pretnje smrću i nasilja protiv Padukone zbog njene uloge u filmu, lepa glumica je rekla da je besna.

- U ovom trenutku, kao žena, umetnik i građanin ove zemlje osećam se besno, razočarano, a i sve to mi je u neku ruku zabavno. Nikada me neće uplašiti. Strah nije emocija sa kojom sam se ikada identifikovala - rekla je glumica.

Foto: Profimedia/AFP

Padukone u filmu igra ulogu Padmini, legendarne kraljice koja je počinila "džauhar", običaj u kraljevstvu Radžaput, koji podrazumeva da žena iz kraljevske porodice koja je bila u zatočeništvu dobrovoljno ušeta u vatru zbog sramote koju je preživela. Premijera je bila zakazana za 1. decembar.

Inače, Depike Padukone je prijateljica Novaka Đokovića. U žižu svetske javnosti dospela krajem avgusta prošle godine kada je u javnosti viđena sa srpskim teniserom. Britanski mediji su tokom hajke na Đokovića čak tvrdili da je u pitanju sastanak, odnosno da je teniser prevario Jelenu sa prelepom Indijkom.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA