Francuzi na ruskim pečurkama pronašli RADIOAKTIVNI CEZIJUM

Rusija je prošle nedelje saopštila da je merila zagađenje radioaktivnim izotopom u Uralskim planinama i da je sve na normalnom nivou

  • 3

Francuske vlasti pronašle su tragove radioaktivnog elementa cezijuma na pečurakama uvezenim iz Rusije, prenosi Rojters.

Masovno trovanje pečurkama u Banjaluci: Lekarsku pomoć potražilo 27 ljudi, jedna osoba u teškom stanju

Navodi se da je direktor Agencije za nuklearnu bezbednost Pjer-Frank Ševe, na pitanje o uticaju oblaka radioaktivnog zagađenja koji je u oktobru došao iz pravca Rusije, izjavio u francuskom Senatu da nivo rutenijuma 196 u vazduhu nije predstavljao bezbednosnu pretnju po državljane Francuske, ali da su pooštrene kontrole uvoza prehrambenih proizvoda.

- Poslednja informacija koju imam je da izgleda da su tragovi cezijuma pronađeni na pečurkama koje bi trebalo da su stigle iz Rusije - rekao je Ševe senatorima tokom saslušanja o nuklearnoj bezbednosti.

Rojters navodi da je Rusija prošle nedelje saopštila da je merila zagađenje radioaktivnim izotopom u Uralskim planinama i da je sve na normalnom nivou.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • комуниста

    30. novembar 2017 | 15:26

    Које би требало да су стигле из Русије. Није сигуран, али је безобрзан. Како је могуће да Русија извози печурке у Француску кад је Русија под санкцијама?

  • Ja...

    30. novembar 2017 | 15:31

    Nije siguran al ipak zna da jesu,zasto? Pa dezurni krivci brate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA