≫ 

Mihail Sakašvili ponovo uhapšen: Objavljeno je na Fejsbuku, pristalice se okupile (VIDEO)

- Hitno. Uhapsili su Mihaila Sakašvilija - navodi se na njegovoj Fejsbuk stranici i pozivaju se pristalice da protestuju ispred pritvorskog centra u kojem se nalazi pre nego što bude odveden na suđenje

  • 1

Na Fejsbuk profilu bivšeg predsednika Gruzije i lidera ukrajinske opozicione stranke Pokret novih snaga Mihaila Sakašvilija objavljeno je da su ga ukrajinske vlasti ponovo uhapsile, a to je, takođe na Fejsbuku, potvrdio glavni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko.

KRAJ SAKAŠVILIJEVE DRAME: Bivši predsednik Gruzije uhapšen na krovu svoje kuće, nakon što je pretio da će skočiti (VIDEO)

- Hitno. Uhapsili su Mihaila Sakašvilija - navodi se Sakašvilijevoj Fejsbuk stranici i pozivaju se njegove pristalice da protestuju ispred pritvorskog centra u kojem se nalazi pre nego što bude odveden na suđenje, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug / AP

AP prenosi da je Lucenko na svom profilu takođe naveo da je policija uhapsila Lukašenka i da se on nalazi u izolaciji. Ukrinform navodi da se pristalice Sakašvilija okupljaju ispred Službe bezbednosti Ukrajine.

VIŠE POKUŠAJA HAPŠENJA

Kako je AP preneo u sredu, pristalice lidera ukrajinske opozicije i bivšeg predsednika Gruzije, sukobile su se sa policijom koja je pokušala da ga po drugi put uhapsi, u kampu koji su demonstranti postavili ispred zgrade parlamenta u Kijevu.

To je bio drugi neuspeli pokušaj policije da uhapsi Sakašvilija, nakon što ga je policija u utorak privela u njegovom stanu, ali je on pobegao uz pomoć demonstranata koji su se okupili u znak protesta protiv njegovog hapšenja.

Sakašvili je ranije tog dana poručio da se neće predati ukrajinskim vlastima nakon što mu je tužilaštvo dalo ultimatum od 24 sata za predaju, a svemu tome je prethodila drama pošto je Sakašvili, lider ukrajinskog opozicionog Pokreta novih snaga i bivši guverner ukrajinskog regiona Odese, pretio da će skočiti sa krova kuće u Kijevu.

AP je tada naveo da Sakašvili i njegove pristalice "kampuju" ispred zgrade parlamenta zahtevajući ostavku ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sascha

    9. decembar 2017 | 14:05

    Stace bre ovaj Amza na silu da postane Presednik Ukraine ?. Sigurno mu ponestalo para otislo sve na rulet u Monako bato nema vise a Ameri ga itrosili netreba im vise e kako se blamira boze boze .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA