SAD spremne da pregovaraju sa Severnom Korejom bez preduslova: "Možemo da pričamo i o vremenu, hajde da se samo sastanemo"

- Hajde da se samo sastanemo - rekao je američki državni sekretar Reks Tilersonu u govoru u Atlantskom savetu u Vašingtonu

  • 5

Američki državni sekretar Reks Tilerson je izjavio da su SAD spremne da počnu direktne pregovore sa Severnom Korejom bez preduslova.

Čarls je američki vojnik, koji je dezertirao u Severnu Koreju: "Kažete jednu lošu stvar i iskopali ste sebi grob"!

On je ovom izjavom naizgled odstupio od američkih zahteva da Pjongjang treba da najpre prihvati da se bilo kakvi pregovori moraju zasnivati na razoružanju Severne Koreje, prenosi Rojters.

- Hajde da se samo sastanemo - rekao je Tilerson u govoru u Atlantskom savetu u Vašingtonu.

Foto: Tanjug/AP

On je na taj način ponudio novo diplomatsko poglavlje u atmosferi povišenih tenzija oko severnokorejskog nuklearnog programa, navodi Rojters.

- Možemo da razgovaramo o vremenu ako hoćete. Možemo da razgovaramo i da li će sto biti okrugao ili četvrtast. A onda možemo da počnemo da izlažemo mapu puta ka kojem bi mogli biti voljni i spremni da radimo - dodao je on, sugerišući da bi se bilo kakvi početni kontakti odnosili na utvrđivanje osnovnih pravila o formalnim pregovorima, navodi agencija.

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da je Severna Koreja predstavljala i predstavlja direktnu pretnju po SAD.

-  Završićemo sa epohom strateškog strpljenja i okrenućemo se periodu strateške odgovornosti.Pretnja je jednostavno suviše ozbiljna da bi nastavili da je ignorišemo - kazao je on.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.M

    13. decembar 2017 | 08:25

    Nema od pregovora ništa. S.Koreja neće se odreći nuklearnog naoružanja da bi bila laka meta kao Srbija, Irak, Libija i mnoge druge...

  • Brale

    13. decembar 2017 | 08:28

    Munem malo Hahaha. Naišli Ameri na čvor.

  • Nenad

    13. decembar 2017 | 11:54

    Mislili ameri da večito mogu biro glavni i da terorišu koga i kada hoće.ničija nije gorela do zore pa neće ni njihova a nafam se i engleskoj bagri će doći kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA