Najtraženijeg begunca, Srpskog Ramba, jurili su mesecima: Italijani su Igoru ostavljali vodu i hranu ispred kuća kako ih ne bi dirao!

Vaclavić je bio najtraženiji begunac u Italiji u kojoj je boravio od 2006. godine

  • 2

Igor Vaclavić, poznatiji kao "Srpski Rambo", uhapšen je danas u Teruelu u Španiji nakon potrage koja je trajala nekoliko meseci. Igor Rus, kako su ga nazivali strani mediji, osumnjičen je za pljačke i trostruko ubistvo u Italiji, a nadimak je dobio zbog iskustva u streljaštvu, borilačkim veštinama i oružju.

Pao Srpski Rambo, osumnjičen za trostruko ubistvo! UHAPŠEN IGOR VACLAVIĆ, tokom akcije poginule tri osobe!

Ubica je tokom akcije hapšenja u Španiji ubio još tri osobe: jednog civila i dvoje policajaca. Inače, Vaclavić je bio najtraženiji begunac u Italiji u kojoj je boravio od 2006. godine. 

Nakon učestvovanja u pljački i silovanju, Vaclavić je ubio vlasnika bara u Budriju, a nakon toga i pokrajinskog čuvara.

Foto: Instagram

Nasilnik preke naravi uspeo je da izbegava karabinjere od aprila, uprkos svim naporima policije i tajnih službi da ga pronađu, piše španski "El Pais".

Krvavi pir počeo je 1. aprila

Srpski Rambo tog dana ušao je u bar u Budriju u blizini Bolonje. Izvadio je pušku i počeo da puca u vazduh istovremeno preteći vlasniku da isprazni kasu. Vlasnik ga je napao, zgrabio mu pušku, a Igor je potom izvadio rezervni pištolj i upucao čoveka u grudi usmrtivši ga na licu mesta.

Ubica je nestao na nedelju dana, ali se 8. aprila suočio sa pokrajinskim čuvarima. Policajci su zaustavili ukradeni "fijat fijorino" u kojem je bio Vaclavić. On je izašao iz automobila, izvadio pušku i pucao na čuvare. Jedan je poginuo na licu mesta, a drugi je zadobio povrede opasne po život.

Vaclavić je ostavio automobil i pobegao u šumu i od tada policija intenzivno traga za njim. Policija je koristila dronove, pse tragače i vojsku sve do danas.

Foto: Police

Istraga je pokazala da je "Srpski Rambo" koristio vojne tehnike kako bi izbegavao policiju i sve koji su tragali za njim. 

Stanovnici delova Italije u kojima je policija sumnjala da se Vaclavić krije su bili u potpunom strahu. Mnogi su ispred svojih kuća ostavljali hranu i vodu za ubicu kako im on slučajno ne bi naudio.

Italija traži izručenje osumnjičenog ubice srpskog porekla

Italija će tražiti Vaclavićevo izručenje, izjavio je danas glavni tužilac u Bolonji Ðuzepe Amato.

Amato je na konferenciji za novinare priznao da će višestruka ubistva u dve zemlje zakoplikovati italijanski zahtev za izručenjem.

Foto: Instagram

Osmnjičenom se već sudi u odsustvu na severu Italije zbog tri pljačke tokom upada u kuće sa bandom 2015. godine, tokom kojih su žrtve bile vezane, stavljen im je povez na oči i pretučene su, navodi AP. Dvoje njegovih saučenika su već osuđeni na 14 i 15 godina zatvora.

Španski "El Pais" preneo je i da on ima najmanje tri identiteta - srpski, hrvatski i italijanski, od kojih su poslednja dva lažna.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA