≫ 

Eksplozija bombe ispred suda u Atini: Dva muškarca ostavila paket ispred zgrade i pobegla, policija traga za njima (FOTO) (VIDEO)

Eksplozija je odjeknula u 2.50 sati po lokalnom vremenu

  • 0

Ispred Apelacionog suda u Atini noćas je eksplodirala bomba, pričinivši manju štetu, a mediji prenose da niko nije povređen. Prema rečima grčkog ministra pravde Stavrosa Kontonisa, napadači su pucali na pripadnika obezbeđenja zgrade.

Snažna eksplozija odjeknula na Zvezdari: Bačena bomba na kuću!

Eksplozija je odjeknula u 2.50 sati po lokalnom vremenu, javila je agencija Rojters, pozivajući se na zvaničnika policije.

Foto: Tanjug/AP

Policija je obezbedila mesto eksplozije, a ispred zgrade suda je pronađena torba u kojoj se nalazio eksploziv.

Dva grčka medija, dnevni list i portal, dobila su dojavu pre eksplozije.

Foto: Tanjug/AP

Portparol policije Teodorso Hronopulos je rekao da je obezbeđenje suda videlo dva muškarca kako ostavljaju torbu ispred zgrade.

- Ovakva vrsta napada obično ima simboličan značaj - rekao je on državnoj tv stanici, ne želeći da komentariše moguće motive napada, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad koji se odigrao samo nekoliko sati nakon što je parlament odobrio mere protiv demonstranata koji se redovno okupljaju u sudu u nameri da ometu nedeljne aukcije zaplenjenih nekretnina koje su bile pod hipotekom.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA