Kina počela borbu protiv "bolesti velikih gradova": Samo jedan će biti 5 puta veći od čitave Srbije!

Navodi se da je cilj kontrolisanja veličine grada postavljen u okviru plana razvoja Šangaja koji su vlasti u Pekingu usvojile za period od 2017. do 2035. godine

  • 0

Kineski grad Šangaj, finansijski centar te zemlje, ograničiće populaciju na 25 miliona stanovnika do 2035. godine u okviru napora za obuzdavanjem "bolesti velikih gradova", saopštile su kineske vlasti, prenosi Rojters.

11 zemalja u kojima su muškarcima toliko očajnički potrebne žene da su spremni da ih plate!

Navodi se da je cilj kontrolisanja veličine grada postavljen u okviru plana razvoja Šangaja koji su vlasti u Pekingu usvojile za period od 2017. do 2035. godine.

- Do 2035, broj stanovnika Šangaja biće kontrolisan na nivou od oko 25 miliona ljudi, a ukupna količina zemljišta raspoloživog za gradnju neće preći 3.200 kvadratnih kilometara - objavljeno je sinoć na sajtu kineskog Državnog saveta (vlade).

Rojters navodi da su kineski državni mediji definisali "bolest velikih gradova" kao nešto što se javlja u megagradovima sa velikim zagađenjem, zagušenjem saobraćaja i manjkom javnih usluga, uključujući obrazovanje i zdravstvenu pomoć.

Sinhua je prošle godine objavila da je Šangaj, koji se nalazi na istočnoj obali Kine, krajem 2015. imao stalnu populaciju od 24,15 miliona ljudi.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA