≫ 

Putin zagrmeo: Ubijte teroriste ako pružaju otpor!

Predsednik Rusije istakao je da ukoliko postoji životna opasnost po pripadnike organa reda, "mora se delovati odlučno"

  • 1

Ruski predsednik Vladimir Putin okarakterisao je eksploziju u supermarketu u Sankt Peterburgu kao teroristički napadU napadu je povređeno 13 osoba.

Eksplozija u Sankt Peterburgu: Desetoro povređeno, više od 50 ljudi evakuisano iz supermarketa!

Predsednik Rusije istakao je da ukoliko postoji životna opasnost po pripadnike organa reda, "mora se delovati odlučno", piše "Sputnik".

Vladimir Putin izjavio je danas da je naredio ruskoj Saveznoj bezbednosnoj službi (FSB) da se ponaša u skladu sa zakonom prilikom hapšenja kriminalaca, ali da u slučaju da ugroze živote predstavnika zakona ne treba da bude uhapšen, već upucan na licu mesta.

Foto: Tanjug / AP

- Počinjen je teroristički napad u Sankt Peterburgu juče. Dao sam instrukciju direktoru FSB da se ponaša isključivo u skladu sa zakonomkada postupaju sa teroristima i hapse ih. Međutim, ukoliko se pojavi opasnost po živote i zdravlje naših zaposlenih, naših oficira, da se ponaša odlučno, odnosno da se niko ne hapsi, već da se napadač eliminiše na licu mesta - rekao je Putin, prenosi Tas s.

Podsetimo, eksplozija u magacinu supermarketa "Perekrestok" u Sankt Peterbugu dogodila se u četvrtak uveče.

Supermarket je smešten u prizemlju Gigant hola, tržnog centra. Na hiljade kupaca je bilo u tržnom centru u susret Novoj godini.

- Čuo se prasak oko 18.45. Evakuacija je već završena, sve ljude smo izvukli, a do požara nije došlo - rekao je lokalni zvaničnik iz Ministarstva za vanredne situacije, piše rt.com.

Nezvanični izvori su naveli da je eksplozija neidentifikovane naprave bila ekvivalentna eksploziji 200 grama TNT-a.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA