≫ 

Veliki potres u Japanu! Zatresao se Tokio (FOTO)

Za sada nema podataka o šteti i eventualnim žrtvama

  • 0

Prema prvim informacijama, zemljotres jačine 4,8 stepeni zatresao je glavni grad Japana, Tokio i okolinu. Epicentar je bio na 36 kilometara istočno od Tokija, a prema izveštajima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra magnituda je bila 5,1 stepen. Svedoci izveštavaju da su se zidovi zatresli, a nameštaj leteo po prostorijama, piše rt.com.

Putnik sa pogrešnom kartom napravio haos 10.000 metara iznad zemlje: Avion je leteo 4 sata, ali niko nije stigao na željeno odredište

Navodno je izdato i upozorenje o dolasku cunamija, ali ga je nekoliko minuta kasnije povukla Japanska meteorološka agencija, navodi sputniknews.com. Potres se osetio ne samo u Tokiju već i u 16 prefektura širom centralnog Japana. Zemljotres se dogodio u 00.54 sati u subotu, po lokalnom vremenu. Za sada, nema izveštaja o mogućim žrtvama i šteti.

Japan je deo takozvanog "vatrenog prstena" u Pacifičkom okeanu, regionu koji je podložan čestim vulkanskim erupcijama i zemljotresima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA