≫ 

Srbin iz Bosne uhapšen u Nemačkoj zbog ratnih zločina: Sumnjiči se da je pogubio 120 civila u Prijedoru 1992. godine

Nemački pravosudni organi su već pokrenuli postupak ekstradicije i očekuju da će osumnjičeni uskoro biti predat vlastima BiH

  • 13

Nemačke vlasti uhapsile su Srbina iz Bosne zbog sumnje da je držao u zatočeništvu i pogubio 120 bošnjačkih civila u Prijedoru 1992, saopštilo je danas državno tužilaštvo BiH.

Hapšenje zbog trgovine ljudskim organima na Kosovu: Pao državljanin Izraela na Kipru

Na osnovu raspisane poternice iz BiH, nemački policajci uhapsili su na području Minhena Milorada Obradovića, osumnjičenog da je u julu 1992. učestvovao u nezakonitom zarobljavanju oko 120 civila bošnjačke nacionalnosti iz Prijedora koju su nakon toga uhapšeni i ubijeni na lokalitetu Kipe-Ljubija, prenosi Hina.

Obradović se tereti da je lično ubio troje bošnjačkih civila na stadionu fudbalskog kluba Rudar.

Kako navodi Tuztzilaštvo, nemački pravosudni organi su već pokrenuli postupak ekstradicije i očekuju da će osumnjičeni uskoro biti predat vlastima BiH.

Pravosudne institucije tragale su više meseci za osumnjičenim, a u sklopu istog predmeta jedan osumnjičeni nedavno je uhapšen u Crnoj Gori.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    8. januar 2018 | 15:01

    Ja ne znam koliko je bilo muslimana prije rata u Bosni...ocito oko 120 miliona jer po njihovim izvorima Srbi su ubili oko 100 miliona civila oko 30 miliona trudnica i oko 20 miliona djece...a ako su sve bili civili onda se namece pitanje samo po sebi...ko je klao po srpskim selima..odvodio Srbe po gradovima iz njihovih domova na put bez povratka i na kraju krajeva ko je pucao po nama...ko je bio u sastavu svih silnih "slavnih"brigada tzv armije BiH...?!?!?....pitam se pitam ...

  • Po

    8. januar 2018 | 15:54

    Samo Srbi se hapse,kao da drugi nisu ubijali?Ko ce da odgovara sto ovoliko srbskog naroda oboljeva od karcinoma a nema leka?

  • RSK

    9. januar 2018 | 02:19

    Dokle vise?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA