≫ 

Bizarno hapšenje 5 tinejdžerki: Razlog - ostale u drugom stanju!

Aktivisti za ljudska prava navode da je pre nego žrtve trebalo uhapsiti mladiće koji su uzrokovali te trudnoće

  • 4

Pet tanzanijskih tinejdžerki je uhapšeno proteklog vikenda samo zato što su trudne. Devojke su uhapšene zajedno sa roditeljima u gradu Tandahimba na severu, a potom su pušteni uz kauciju, piše morningstaronline.co.uk.

Devojčicama u SAD zabranjen let zbog helanki

Grupe za zaštitu ljudskih prava kritikuju Tanzaniju zbog njenog čvrstog stava o tinejdžerskim trudnoćama. Zakon potiče iz šezdesetih godina prošlog veka i omogućava školama da izbace iz ustanove buduće mlade majke. Samo protekle decenije na ovaj način je "rešen problem" za više od 55.000 trudnih tinejdžerki.

Foto-ilustracija: Profimedia

Predsednik Tanzanije Džon Magufuli javno podržava ovakav odnos prema budućim majkama, uprkos manifestu njegove partije da će trudnim tinejdžerkama dozvoliti da nastave školovanje. Aktivisti za ljudska prava navode da je pre nego žrtve trebalo uhapsiti mladiće koji su uzrokovali te trudnoće.

U Tanzaniji se oko 20 odsto devojaka porodi prvi put između 15. i 18. godine. Mnoge od ovih trudnoća su rezultat silovanja, navode aktivisti za prava žena, dodajući da se na ovaj način kažnjavaju žrtve, a siromaštvu omogućava da i dalje cveta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smokvica

    8. januar 2018 | 19:37

    Muskarci koji su im napravili decu u zatvor

  • Ime

    8. januar 2018 | 20:21

    "Aktivisti za ljudska prava navode da je pre nego žrtve trebalo uhapsiti mladiće koji su uzrokovali te trudnoće." Ja mislim da nije trebalo. Uzrok tih trudnoća je to što su devojke raširile noge. I da ih nisu ti mladići "napumpali", one bi, svejedno, našle druge. Znam da ovo zvuči seksistički, ali je, brale, fakat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA