Uhapšen "ključni" čovek u ubistvu ruskog ambasadora u Ankari: Koristio je aplikaciju za šifrovane poruke

Osumnjičeni koji je identifikovan inicijalima V.K.A, uhapšen je po drugi put, a zbog umešanosti u ubistvo koje se dogodilo 2016. godine

  • 0

Snage bezbednosti u Turskoj uhapsile su muškarca koji je navodno odigrao "ključnu" ulogu u ubistvu ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, izvestio je danas list "Dejli Sabat".

Ubica ruskog ambasadora fotografisan tokom krvavog napada: Ovaj detalj na njegovoj ruci naježio je sve (FOTO)

Kako Tass prenosi, osumnjičeni koji je identifikovan inicijalima V.K.A, uhapšen je po drugi put, a zbog umešanosti u ubistvo koje se dogodilo 2016. godine.

On je prethodno bio uhapšen zbog povezanosti sa terorističkom organizacijom Fetulah (FETO), muslimanskog imama Fetulaha Gulena koji se od 1999. nalazi u SAD, a kojeg Turska optužuje za organizaciju neuspelog puča u toj zemlji u julu 2016.

Istražitelji su naveli da je osumnjičeni koristio "Baj lok", aplikaciju za poruke sa šifrovanim porukama koju je, prema saopštenju istražitelja, ta teroristička grupa koristila tokom pokušaja puča.

Foto: AP/Tanjug

Ruski ambasador u Turskoj smrtno je upucan tokom govora na otvaranju izložbe fotografija u Ankari, a policija je saopštila da je napadač, policajac Mevlut Mert Altihnas, ubijen.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je tada saopštilo da ubistvo ambasadora te zemlje karakteriše kao teroristički napad, a ruski Istražni Komtet pokrenuo je kriminalnu istragu o "aktu unutrašnjeg terorizma".

Kako agencija podseća, u decembru 2017, "Dejli Sabah" je citirao zvaničnu izjavu turskih tužilaca da je ubica bio povezan sa Gulenom, da su se oni upoznali i da su sve informacije poslate na telefon ubice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA