Slikala se sa svojom mrtvom bebom i fotografije objavila na internetu: Zaspale su zajedno, ali se njena ćerka nije nikad probudila (FOTO)

Laura je rekla da su ove fotografije uznemirile mnoge, ali da njoj mnogo znače

  • 3

Jedna majka se fotografisala sa svojom mrtvom bebom i te potresne fotografije objavila je na društvenim mrežama. Veruje da bi svaki roditelj koji pati uradio isto što i ona.

Leti visoko mali anđele! Beba stara pet nedelja preminula u snu (FOTO)

Laura Viner je izgubila svoju prvu ćerku Adaline koja je preminuo od sindroma iznenadne smrti (SIDS) u decembru 2015. godine, nakon što su roditelji bebu od sedam nedelja stavili na spavanje.

Majka (30) iz Južne Dakote je postavila fotografije sa svojom ćerkom na internet pet dana nakon što je ona umrla, kako bi zabeležila poslednje trenutke sa njom, prenosi Dejli Mejl.

Laura sada ima još jednu ćerku i rekla je da su prijatelji i porodica kritikovali fotografije koje su nazvali neprimerenim, ali ona veruje da uradila sve što bi uradio i svaki drugi roditelj koji pati.

- U to vreme nisam mislila da bi ove fotografije mogle da bude neobične. Upravo smo presvukli Adaline u prekrasnu ružičastu haljinu pre nego što je umrla, jer smo se dogovorili da se fotografišemo sa našom bebom. Ali nismo imali pojma da će ovu haljinu da nosi kada je budemo fotografisali mrtvu - kaže ona.

- Samo sam sedela i držala je satima posle toga. Mazila sam je po kosi i pričala sam joj. Nisam htela da se pozdravim sa svojom bebom. Izgledala je kao da spava. Stalno sam razmišljala: "U redu je, sada će se možda probuditi" - kaže ova majka.

Laura je rekla da su ove fotografije uznemirile mnoge, ali da njoj mnogo znače. Laura je rekla da je još dok je bila trudna osećala da će se sa njenom bebom nešto strašno dogoditi.

Dan pre smrti njene ćerke, Laura je rekla da je njena beba bila razdražljiva i da nije prestajala da plače. Međutim, nije previše razmišljala o tome, jer joj bebu nikada nije bila bolesna.

Na dan smrti, Laura je ćerku stavila da spava na drugu stranu kreveta, pre nego što je i sama zaspala.

Kada se probudila, tri i po sata kasnije, znala je da se desilo nešto strašno pošto se njena ćerka nije probudila kako bi jela. Beba je i dalje ležala na drugoj strani kreveta, ali nije disala.

- Njena koža je imala ljubičaste modrice, a sto se dešava kada srce prestane da kuca. U početku sam bila smirena. Uzela sam je u naručje i izgovarala sam njeno ime.

Pozvala sam Hitnu pomoć i rekla sam im da se moja beba ne budu i da mislim da je mrtva - kaže ona.

Dok je rađena obdukcija, Laura nije mogla da vidi telo svoje bebe čitavih pet dana. Autopsija je pokazala da je beba umrla od sindroma iznenadne smrti deteta.

Skoro godinu dana nakon gubitka ćerke dobili su drugu dete i to još jednu devojčicu. Rođena je u maju 2017. godine i dali su joj ime Hejli.

- Bili smo presrećni kada samo dibili drugu bebu. Uvek sedim i razmišljam kako bi bilo da je Adaline živa i da može da se igra sa sestrom. Bol je uvek tu, ali se osećamo blagosloveno što smo Adeline imali bar na kratko. Osećam da Adalinin duh posmatra svoju setru. Hejli ima anđela čuvara za čitav život - kaže majka.

Više fotografija pogledajte OVDE.

Podsećamo, da se u Srbiji skoro dogodio sličan slučaj. Krajem decembra 2017. godine sin poznatog srpskog glumca Srđana Žike Todorovića i njegove supruge Ane, preminuo je iznenada u trećoj godini života.

Prema rečima njegove majke dečak je otišao da spava oko 17h, a kada je pokušala da ga probudi oko pola sedam uveče, nije uspela. Za medije je ispričala da je dete utonulo u posteljilnu, da nije disalo i da su mu butine bile plave. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali reanimacija nije uspela.

Foto: Pink.rs, ATA Images

Prilikom autopsije je utvrđeno daje dete preminulo od sindroma iznenadne smrti. Smatra se da je ovakva smrt posledica više faktora, a u svetu trenutno postoji veliki broj istraživanja uzroka, jer i pored svih raspoloživih dijagnostičkih mogućnosti, uzrok često ostane nerazjašnjen.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA