Merkel u sredu drži govor o Evropi na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, ali se neće poklopiti sa Trampom

Fokus će biti na Evropi i Nemačkoj, najmnogoljudnijoj državi članici Evropske unije i zemljom sa najvećom privredom u 28-članom bloka

  • 1

Nemačka vlada saopštila je da će se kancelarka Angela Merkel u sredu pojaviti na Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom Davosu, pošto će tog dana fokus skupa biti na Evropi, prenosi AP.

Navodi se da je portparol Merkel Stefen Zajbert izjavio danas da će kancelarka održati govor na ovom godišnjem okupljanju globalnih političkih i poslovnih lidera u Alpima, kao i da će ona tom prilikom imati nekoliko bilateralnih sastanaka, ne navodeći sa kim će se Merkel sastati.

Telegraf saznaje: Vučić na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Zajbert je naveo da je kancelarka odlučila da se tu pojavi u sredu pošto će tada fokus biti na Evropi i Nemačkoj, najmnogoljudnijoj državi članici Evropske unije i zemljom sa najvećom privredom u 28-članom bloka.

AP navodi da ovo znači da se boravak dugogodišnje liderke Nemačke neće poklopiti sa boravkom u Davosu predsednika SAD Donalda Trampa, koji bi trebalo da održi glavni govor uoči zatvaranja foruma narednog petka.

Ekonomski forum u Davosu, 48. po redu, biće održan od 23. do 26. januara i okupiće oko 350 političkih lidera, na stotine direktora kompanija i predstavnika civilnog društva.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA