≫ 

Svetska elita upala u snežnu bajku na Davosu! Grad potpuno zavejan, zabeležene najveće padavine u poslednjih 10 godina (FOTO)

Pošto je ostalo još devet dana do kraja januara, snežni pokrivač bi mogao da nadmaši i 2012. godinu po količini padavina

  • 0

Svetska elita se spustila na Davos. Švajcarski gradić je domaćin godišnjeg Svetskog ekonomskog foruma, a kao skijalište, on svake godine ima snega, ali ove godine je grad skoro pa potpuno zavejan.

JEVROSIMOVIĆ IZ DAVOSA ZA TELEGRAF.RS: Svetski ekonomski forum će proteći u znaku kriptovaluta i blokčejna (FOTO)

Snežna oluja od Alpa do Tokija lomi sve pred sobom: Najgora lavina ikada odsekla 10.000 turista od sveta, ledeni haos paralisao Japance (FOTO) (VIDEO)

Prosečna količina padavina između 1981. godine i 2010. godine bila je 468 centimetara. Međutim, taj broj je u stalnom opadanju tokom godina, ali u januaru ove godine je najveći prosek napadanog snega u poslednjih 10 godina.

Foto: Tanjug/AP

Pošto je ostalo još devet dana do kraja januara, snežni pokrivač bi mogao da nadmaši i 2012. godinu po količini padavina, piše verdict.co.uk.

Pored svih velikana i političkih lidera koji posećuju Davos ove godine, definitivno će i sneg izazvati oduševljenje.

Možda će upravo padavine da spreče planirane proteste Zelenih partija i švajcarskih demokrata.

Foto: Tanjug/AP

Ovim političkim grupama je zabranjen miting na ulicama od strane organizatora foruma zbog nedostatka slobodnog prostora za proteste, baš zbog snega.

Prvobitno je bilo planirano da politički aktivisti protestuju protiv dolaska američkog predsednika Donalda Trampa koji treba da ima završni govor na forumu.

Foto: Tanjug/AP

Oni koji su posetili grad, podelili su svoje reakcije na Tviteru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA