≫ 

Izlila se Sena zbog velikih padavina u Parizu: Ulice poplavljene, zabranjeno krstarenje, a kiša nastavlja da pada (FOTO) (VIDEO)

Meteorolozi upozoravaju da će kiša nastaviti da pada i narednih dana

  • 0

Vlasti u Parizu zatvorile su nekoliko ulica i zabranile krstarenja zbog izlivanja reke Sene, prenose Agencije. Uprkos blagom poboljšanju vremenskih uslova, nivo vode u rečnim koritima širom Francuske i dalje raste, što je poremetilo železnički saobraćaj i rad metroa u Parizu.

INVAZIJA PACOVA U GRADU SVETLOSTI: Izleću iz kanalizacije i uteruju strah u kosti, niko im ništa ne može, a najgore je noću! (VIDEO)

Gradska skupština Pariza zatvorila je ulice uz obalu Sene, od istočnog dela francuske prestonice, do Ajfelovog tornja pošto je vodostaj porastao 3,3 metra iznad normalnog nivoa.

Nacionalna železnička kompanija SNCF saopštila je da će šest železničkih stanica u Parizu, uz obalu Sene, od sutra biti zatvorene za saobraćaj.

Zvaničnici su upozorili na rizik od poplava uz obale nekoliko reka na istoku Francuske zbog kišnog perioda koji je proteklih nedelja pogodio tu zemlju.

Fransuska meteorološka služba objavila je narandžasto upozorenje za 23 departmana.

Foto: Tanjug/AP

Zapadno od Pariza, Sena se na pojedinim mestima, između gradova Sen-Žermen-an-Le i Le Pek, izlila iz korita.

Meteorolozi predviđaju da će nivo Sene rasti sve do vikenda. Očekuje se da će rekao dostići najviši nivo od juna 2016. godine, kada su vlasti bile primorane da zatvore nekoliko turističkih objekata, uključujući i Luvr, podseća AP.

Zvaničnici su upozorili i na rizik od poplava u istočnim oblastima Francuske zbog obilnih padavina prethodnih nekoliko nedelja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA