≫ 

Smrt devojčice (7) je digla celu državu na noge: Sada su uhvatili serijskog ubicu, priznao je da je ubio još sedmoro dece. Koja kazna je prava? (FOTO)

Policija je pokrenula potragu za osobom koja je odgovorna za ubisto Zajnab Ansari u Kasuru, nakon što je njena smrt izazvala brojne proteste

  • 5

Muškarac koji je osumnjičen za silovanje i ubistvo devojčice Zajnab Ansari (7) iz Pakistana, uhapšen je i priznao je da je ubio još najmanje sedmoro druge dece, prenele su vlasti pokrajine Pundžab.

Danas nisam voditeljka, danas sam majka: Pakistan protestuje, svi traže ubicu male Zajnab (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug

Policija je pokrenula potragu za osobom koja je odgovorna za ubistvo Zajnab Ansari u Kasuru, nakon što je njena smrt izazvala brojne proteste, prenosi Independent.

Na konferenciji za novinare, glavni ministar Šahbaz Šarif identifikovao je Mohameda Imrana (24) kao osumnjičenog, istakavši da je uhapšen u blizini Kasura. Imran će se suočiti sa smrtnom kaznom ako bude proglašen krivim.

Foto: AP/Tanjug

Mala Zajnab je nestala 4. januara ove godine, a njeno telo je pronađeno pet dana kasnije. Policija je nakon toga otkrila da postoji još najmanje 10 ovakvih slučajeva koji su zabeleženi u tom gradu u prethodnih godinu dana.

Ova serijska ubistva su izazvala veliki bes naroda širom zemlje. Zajnab je silovana i brutalno ubijena, a njeno telo je pronađeno na deponiji.

Sve druge mlade žrtve ovog serijskog ubice su živele u krugu od tri kilometara. One su nestale u blizini svojih kuća, a pronađena su mrtve na deponiji ili u napuštenim kućama u blizini.

Imran nije odmah dobio advokata. Šarif je rekao da je pokrajinska laboratorija za forenziku obradila 1.150 uzoraka DNK pre hapšenja Imrana.

Foto: AP/Tanjug

- Zver je priznao da je i u prošlosti činio slične zločine. Njegova DNK se 100 odsto poklapala sa prikupljenim uzorcima sa mesta zločina - kaže on.

Ranije ovog meseca, otac ubijene devojčice je pozvao vladu da kazni zločinca koji je počinio ovakvo zverstvo.

- Ako se krivci javno budu kažnjavali to će poslužiti drugima kao primer i sprečiće slične slučajeve - rekao je on.

Foto: AP/Tanjug

Šarif se obratio glavnom pravosuđu Visokog suda u Lahoru kako bi osigurali brzo suđenje Imranu, koji bi mogao da se suoči sa smrtnom kaznom.

- Ako zakon dozvoljava, kao i sud, želim da vidim da ova zver javno visi - rekao je Šarif, dodajući: "Ako ga kaznimo na ovaj način, to će sprečiti ubistva druge dece u budućnosti".

Zajnabin otac Amen je sedeo pored glavnog ministara na konferenciji za novinare i istakao je da je zadovoljan sprovedenom istragom.

Foto: AP/Tanjug

"Celo naselje je bilo u strahu"

Zajnabin otac je istakao da bi osoba koja je ubila njegovu ćerku bila uhvaćena ranije da su ostali slučajevi pažljivije istraženi.

- Da su na vreme pronašli ubicu, nakon onoga što se desilo ostalim devojčicama, možda se ništa od ovoga ne bi ni desilo - rekao je on.

Nakon onoga što se desilo on ističe da Zajnabina majka samo gleda u pod, prenos CNN.

Foto: AP/Tanjug

Istakla je da je njena ćerka bila pravi anđeo, a njen glas se slomio dok je pričala o dana kada su pronašli telo njene ćerke.

Otac je istakao da nakon što je Zajnab nestala da su ostale komšije počele da strahuju za svoje ćerke.

- Celo naselje je bilo u strahu. Majke čak nisu želele da ostaju same sa decom kod kuće bez svojih muževa. Ako naše ćerke nisu sigurne, onda nismo ni mi - rekao je on.

Foto: AP/Tanjug

"Nikada nas niko nije upozorio"

Pored Zajnab postoji još ovakvih slučajeva. Tu je između ostalih i Kainat (6) koja je posle napada završila u bolnici, a njeni roditelji se stalno mole pored njenog bolničkog kreveta.

- Ona ne prepoznaje nikoga - kaže njen otac.

Prošlog leta Kainat je oitšla da kupi jogurt u prodavnici koja se nalazi nekoliko ulica od njihove kuće u Kasuru. Nakon što je napadnuta, ostavljena je da umre.

Njena porodica kaže da ih policija nikada nije upozorila da serijski ubica cilja decu u Kasuru.

Foto: AP/Tanjug

- Nikada nismo dobili upozorenje. Nismo znali - kažu oni.

Kainat ima oštećenje mozga, nije u stanju da govori i hrani se kroz cev, kažu doktori dečije bolnice u Lahoru za CNN.

- Ne mogu vam reći kako se osećam. Kad god je pogledam, odmah mi pozli. Upozoravam sve roditelje u Pakistanu da moraju da zaštite svoju decu - kaže otac.

Koja kazna je pravedna za ovog monstruma? Ostavite nam odgovore u komentarima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silja

    24. januar 2018 | 17:22

    Dati ga majkama te dece u ruke. Zene su jace od muskaraca u tim trenutcima da mu one presude. Monstrum da umre u najgorim mukama.

  • lea

    24. januar 2018 | 16:31

    Smrtna kazna bi bila preblaga za njega. Dozivotna u teskim uslovima bi bila najbolja kazna. Ali bez olaksavajucih okolnosti, smanjenja kazne zbog dobrog vladanja i slicno. Ovakva osoba ne moze se ni pokajati ni popraviti. Mnogi misle da je smrtna kazna najostrija mera ali nije. Smrt je trenutak.

  • Zorana

    24. januar 2018 | 23:36

    Za takve ne postoji prava kazna, svaka je isuviše blaga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA