Moskva upozorila svoj narod: Rusi, pazite se kada putujete, Amerikanci nas love i hapse!

Vlast u Rusiji ogorčena što i pored napora da se odnosi poprave obaveštajne službe teraju po svome

  • 10

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije danas je upozorilo građane koji putuju u inostranstvo da američke obaveštajne službe "love" ruske građane koji putuju svuda po svetu da bi ih pritvorili.

- Uprkos našim pozivima da se poboljša saradnja između relevantnih američkih i ruskih vlasti američke specijalne službe efikasno nastavljaju ''lov'' na Ruse širom sveta - navedeno je u saopštenju.

Rusi tvrde da su Bitcoin stvorile američke obaveštajne službe: Ovo su njihovi dokazi za to

Ministarstvo spoljnih poslova zato insistira da ruski građani pažljivo razmisle o svim rizicima kada planiraju put u inostranstvo.

Više od deset Rusa pritvoreno je na zahtev Vašingtona u drugim zemljama od početka 2017. godine, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Foto: Profimedia/Fancy

Stejt department je 10. januara izdao upozorenje svojim građanima koji treba da putuju u Rusiju, da razmotre odlazak, zbog pretnji od "terorizma i uznemiravanja".

Moskva i Vašington nalaze se u dugotrajnim diplomatskim zategnutim odnosima zbog optužbi da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Krajem 2016. godine, Obamina administracija donela je odluku o proterivanju 35 ruskih diplomata iz Sjedinjenih Američkih Država, podsetio je CNN.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinezofil

    2. februar 2018 | 16:28

    Amerika je posle Kine najjaca sila sveta.Sa najvise uticaja u svetu.A Rusija je sila u rangu Indije.

  • ccc

    2. februar 2018 | 15:04

    Eto tu se vidi kolika je snaga amerike u odnosu na rusiju

  • Bob

    2. februar 2018 | 17:53

    Amerika je svetska sramota nemaju jos obavezno osiguranje za svoj narod tamo dobro zive samo bogati ima negde oko sedamdeset osam milijona siromasnih skoro svaki treci covek za mene je Amerika Svajcarska Norveska svedska Danska holandija daleko od kauboja u toliko bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA