≫ 

Uznemirujući snimak ruskog pilota: Pobunjenici objavili video na kojem je on sav krvav i bez svesti

MInistarstvo odbrane Rusije potvrdilo pogibiju pilota, dogovaraju preuzimanje tela

  • 22

Ruski borbeni avion Suhoj-25 oboren je na severoistoku Sirije, u provinciji Idlib, prema tamošnjim izveštajima. Nesreća letelice se dogodila u oblasti koju drže pobunjenici. Kako je saopštila Sirijska opservatorija za ljudska prava, pilot se katapultirao nakon čega je navodno zarobljen.

POSLEDNJA VEST: Srušen ruski borbeni avion u Siriji, pilot je zarobljen! (FOTO) (VIDEO)

Na društvenim mrežama je objavljen snimak na kome je prikazan trenutak kada je pogođen avion. Sudbina pilota još uvek nije potvrđena, kao ni koja gupa je oborila avion i zarobila ga.

Džihadistička grupa Tahrir el-Šam preuzela je odgovornost za današnje obaranje ruskog aviona. Ta grupa, kojoj se ranije priključio i ekstremistički Nusra front, tvrdi da je avion oborila iz ručnog raketnog bacača, ali se ne navodi ko je odgovoran za ubistvo pilota koji se katapultirao. Nusra Front je nekada bio ogranak Al Kaide u Siriji, podseća Rojters.

Letelica je bila podrška napadu koji se odvijao na zemlji. Rusko Ministarstvo odbrane još nije komentarisalo poslednji incident.

RUSKO MINISTARSTVO POTVRDILO

Međutim, kako je objavljeno na Tviteru, pobunjenici su navodno snimili telo stradalog ruskog pilota. Rt.com navodi da još uvek nije potvrđena autentičnost snimka. Ruski avion Su-25 oboren je u sirijskoj provinciji Idlib, a pilot je poginuo, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije u međuvremenu, piše Sputnik. On je, kako je navedeno u saopštenju, uspeo da se katapultira iz oblasti koja je pod kontrolom ekstremista Džabhat al-Nusra, ali je poginuo tokom borbe s teroristima.

Foto: AP/Tanjug

PUCAO NA EKSTREMISTE

Pilota su, pošto je uspešno iskočio iz aviona i živ se spustio na zemlju, ubili ekstremisti, potvrdila je i Sirijska opservatorija za ljudska prava, prenosi Tanjug. Jedan neimenovani ekstremista rekao je za AP da je ruski pilot ubijen pošto je pružio otpor hapšenju i pucao iz svog pištolja na ekstremiste koji su pokušali da ga uhvate živog. Kako se navodi, reč je o grupi bliskoj Al Kaidi.

Prema prvim informacijama, avion je oboren iz pokretnog raketnog kompleksa zemlja—vazduh.

Centar za pomirenje i turska strana, odgovorna za zonu deeskalacije Idlib, preduzimaju mere da se preuzme telo poginulog pilota.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    3. februar 2018 | 18:15

    Sad sledi Ruska odmazda

  • @

    3. februar 2018 | 18:19

    Rusi su nesposobni, gde su im helikopteri i specijalne jedinice da spasu pilota? Nemaju oni to, nego pustaju da im masakriraju jadnog coveka. Bolje da se nije ni katapultirao. Sramota za Rusiju!

  • Stefan bg

    3. februar 2018 | 20:59

    Nemaju Rusi jaku logistiku ... da se Amerima ovo desi da pilot se katapultira .. pa jel znate koliko bi Apaca i ko zna cega krenulo u operaciju spasavanja ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA